Feng šui savetuje: Vratite se beloj boji

16.10.2021

11:20

1

Autor: A. S.

Bela boja se odlikuje čistoćom, smirenošću i mentalnim elementom

Feng šui savetuje: Vratite se beloj boji
indoor-4148893_1920 - Copyright Pixabay

Feng šui predstavlja drevnu kinesku veštinu koja korišćenjem energije stvara harmoniju između individue i njenog okruženja, kao i tehniku uređenja životnog prostora.

Sama tehnika, ima niz zahteva i pravila koja je potrebno ispoštovati zarad krajnjeg rezultata i podsticanje pozitivne energije u prostoru u kom živimo.

Boje se mogu koristiti kako bi se podstakla pozitivna energija u prostoru u kom živimo. Bela boja se odlikuje čistoćom, smirenošću i mentalnim elementom. U sistemu postoji pet elemenata, a metalni element prema ovoj filozofiji je energija radosti, završetka i vrlo je koristan za ljude. Pritom je bela boja prisustvo boja svih spektara, suprotno od crne koja je odsustvo boja gledano sa likovnog aspekta. Zato je više nego dobrodošla prilikom uređenja doma.

Iako bela boja nije posebno praktična za uređenje doma kada imate porodicu i malu decu, jeste omiljena većini ljudi. Ali prema energiji feng šuija, bela je najbolja boja za uređenje doma.

Kuhinja je mesto u kom većina ljudi provodi dosta vremena i veoma vole da koriste belu boju, kako bi izgledala uredno. Nije praktična, ali pomaže i uči pedantnosti prilikom ribanja i održavanja iste. Bele pločice su takođe odlične prema feng šuiju i mogu podstaknuti pozitivnu energiju, dok je beli trepezarijski sto divno platno za sve boje koje nam donosi hrana.

 

 

Druga prostorija unutar koje sa belom bojom nikad ne možete pogrešiti jeste kupatilo. Kupatilo je povezano sa čišćenjem ali i ritualom pročišćenja vodom, tako da su bele pločice i sanitarije uvek pravi izbor. Ukoliko vam je suviše zahtevno za održavanje belo kupatilo izaberite praktičniju boju i unesite bele detalje u svoje kupatilo (bela posuda za čuvanje četkica i paste za zube, bela polica na primer).

 

 

Beli zidovi su u jednom trenutku izašli iz mode i smatrali se dosadnim. Razmislite još jednom jer belina zidova čini prostor većim i prostoriju svetlijom. Pritom ne moraju biti dosadni ako na njih okačite zanimljive fotografije. Beli zidovi su vrlo fleksibilni i ne morate razmišljati o bojama nameštaja, jednostavno se sve slaže uz njih.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by novi (@noviantidjunarto)

 

Iskoristite belu boju i simbol mesečevog kamena prilikom kupovine sitnica koje će krasiti police unutar vaše kuće. Mesečev kamen je mlečno beli kristal koji podstiče intuiciju i smatra se da podstiče žensku energiju i daje osobama ženskog pola posebnu snagu. Tako da ga možete staviti i na policu u okviru spavaće sobe.

Još jedan omiljeni kristal za vaš dom je čist kvarc. Čisti kvarc je čist beli kamen koji vam pomaže da uvećate vaše namere. Na primer, možete staviti čist kvarc u frižider kako biste pojačali hranljivu energiju hrane iznutra.

 

 

Sveže cveće je uvek poseban način da ukrasite svoj dom. Cveće donosi radost i pomaže da se odlepi svaki zaostali či (energija životne snage). Oni donose prirodu i povezuju nas sa godišnjim dobima. Cveće nas takođe podseća da budemo fokusirani na sadašnji trenutak.

Beli Buda može da donese pravo osveženje u domu, a simbolizuje naš jedinstveni potencijal. Ove figure možete da pronađete u skoro svakoj prodavnici dekoracije, a naći će divno mesto na vašoj polici ili radnom stolu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike