Šta obavezno treba da uradite kada prvi put ulazite u nečiju kuću? Ako je verovati Japancima, ovako treba da se ponašaju gosti

05.11.2022

10:32

0

Autor: Z.A.S.

Možda nikada niste ni pomislili na to, ali postoje pravila koja bi svaki dobar gost trebalo da ispoštuje

Šta obavezno treba da uradite kada prvi put ulazite u nečiju kuću? Ako je verovati Japancima, ovako treba da se ponašaju gosti
Gosti - Copyright Pexels

Opšte je poznato da smo mi, kao narod, fenomenalni domaćini. Međutim, šta je sa nama kao gostima?

Možda nikada niste ni pomislili na to, ali postoje pravila koja bi svaki dobar gost trebalo da ispoštuje. Na primer, ako je verovati Japancima, kada uđemo u nečiju kuću, prvo što treba da uradimo jeste da zatvorimo oči.

Stara japanska mudrost kaže da "kada ulazite u nečiju kuću budete slepi, a kada izlazite nemi". U prevodu, nemojte, pri ulasku u nečiji dom, tražiti nedostatke, a ukoliko ih, ipak, budete uočili, nemojte nikome govoriti o njima.

Takođe, od izuzetne važnosti je da poštujete svog domaćina, a to znači da ne primećujete prašinu na podu  niti razbacane igračke jer to nije pokazatelj kvaliteta vašeg domaćina.

Jako je bitno da, čak i ako primetite nešto, nikome ne govorite, jer ukoliko pričate drugima loše o svojim domaćinima, pokazujete nepoštovanje, stvarate lošu energiju i to vam se vraća.

Pexels
 

Na kraju krajeva, najbitnije je da je vaš domaćin dobar i da se lepo osećate u njegovom okruženju, pa čak i sa razbacanim igračkama na podu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike