Vaš balkon može biti rascvetan i mirisan i tokom jeseni: Samo nabavite ovih pet prelepih biljaka

07.10.2022

13:42

0

Autor: D. R.

Nemojte da dozvolite da vas jesen obeshrabri, vaša terasa ili dvorište mamiće uzdahe prolaznika kada ugledaju ovo cveće

Vaš balkon može biti rascvetan i mirisan i tokom jeseni: Samo nabavite ovih pet prelepih biljaka
Cveće 2 - Copyright Pixabay

Sa oktobrom nam je došlo i hladno vreme koje polako počinje da smeta našim biljkama koje smo zasadili u žardinjeri ili bašti. Ali, postoji veliki broj onih koje ih mogu zameniti i učiniti vaš prostor još lepšim. To su otporne biljke koje mogu pretrpeti niske temperature, a i dalje vam cvetati uz odgovarajuću negu, što znači da ćete moći da imate ukrašenu terasu ili dvorište do početka zime – nakon kojeg ipak treba odabrati drugo cveće ili se odlučiti za “pauzu”.

1. Ukrasna višegodišnja žalfija

Sjajna za početnike, ali dovoljno lepa za iskusne botaničare. Sa sitnim lila cvetovima, ova biljka će na savršen način ukrasiti bilo vaše dvorište ili žardinjeru. Pošto joj je potrebno dosta svetlosti, preporučuje se sadnja na južnoj i zapadnoj strani, ali se može zasaditi i na istočnoj.

Profimedia
 

2. Ciklama

Ciklama je savršena za dodavanje dašaka intenzivne boje na balkon. Ne zahteva posebnu negu i preferira više osenčenih područja.

3. Hrizanteme

Hrizanteme su pravo jesenje cveće koje će ulepšati vaš prostor. Možete ih kupiti u svakoj cvećari, nakon čega se sade u saksije i postavljaju na svetlo mesto, na kojem nema direktne sunčeve svetlosti. Zaliva se na dva do tri dana, odnosno dok površina zemlje u potpunosti ne bude suva. Da bi vam raskošnije cvetale, osušene cvetove secite redovno.

Profimedia
 

4. Ljubičice

Ljubičice su veoma delikatno cveće, ali u isto vreme otporne. Idealno za sadnju na balkonu jer je cveće veoma šareno.

Ova biljka, iako mala, može da izdrži čak i oštre zimske temperature.

5. Hortenzija

Još jedan savršen cvet za jesenju terasu je hortenzija, koja će vam svojim bojama, belom, ljubičastom, ružičastom, fuksijom, plavom, dati živahan i veseo jesenji balkon ili će tako lepo obojiti vaše dvorište.

Profimedia
 

Hortenzije vole senku i rastu na bilo kom tlu, tako da je briga o njima prilično jednostavna, samo im dajte dnevni unos vode i dobro drenirano zemljište.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike