Nemojte bacati koru od pomorandže: Napravite slatko, baš onakvo kakvo jedu Grci

16.09.2022

12:50

0

Autor: Z.A.S.

Za ovo slatko vam je potrebno svega sastojaka, što znači da vam neće biti potrebno mnogo novca

Nemojte bacati koru od pomorandže: Napravite slatko, baš onakvo kakvo jedu Grci
Slatko od pomorandže - Copyright Profimedia

Jedna od nezaobilaznih poslastica na koju ćete naleteti u Grčkoj jeste i slatko od pomorandže koje je krajnje zanimljive teksture.

Ukoliko volite malo egzotičnije ukuse, napravite ga sami kod kuće. Priprema nije nimalo teška, a dobićete slatkiš vredan pažnje.

Da stvar bude bolja, za ovo slatko vam je potrebno svega sastojaka, što znači da vam neće biti potrebno mnogo novca. Samo obratite pažnju na plodove koje birate i gledajte da kora bude bez oštećenja.

Sastojci:

- 150 g pomorandžine kore
- 200 g šećera
- voda
- 1 limun
- 2 kašike sode bikarbone

Pexels
 

Priprema:

Operite i ogulite koru na krupnije komade, a zatim svaku krišku isecite na tanke trakice. Stavite ih u činiju, prelijte vodom, taman toliko da ogreznu, a zatim dodajte sodu bikarbonu i ostavite da stoje na sobnoj temperaturi 24 sata. Korice sutradan prebacite u drugu posudu, prelijte hladnom vodom, pustite da se zakuvaju i ostavite da se krčkaju oko 15 minuta. Vodu prospite, a zatim ponovite postupak. Šećer sipajte u posebnu šerpu i prelijte ga manjom količinom vode, tako da prekrije šećer, stavite sve na šporet i pustite da provri. Oceđene korice dodajte ključali sirup i ostavite sve da se lagano krčka sve dok ne budete dobili gustinu po vašoj želji. Limun isečen na kolutove dodajte pred sam kraj kuvanja, a zatim kuvajte još desetak minuta. Slatko prekrijte vlažnom krpom, ostavite ga da se ohladi i sipajte ga u tegle.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike