Da vam izlet ništa ne pokvari: Sačuvajte svežinu hrane tokom celog dana

29.04.2023

16:44

0

Jednostavani trikovi koji čuvaju svežinu namirnica na izletu

Da vam izlet ništa ne pokvari: Sačuvajte svežinu hrane tokom celog dana
lee-myungseong-y1XXWct5rBo-unsplash - Copyright Unsplash

Verovatno ste uveliko isplanirali druženje uz roštilj na nekom izletištu, ali brinete kako hranu da sačuvate svežom i hladnom. Voće, povrće i salate kod kuće obično držimo u frižideru, ali to u drugačijim uslovima često nije moguće.

Prenosivi frižideri su uvek dobra ideja, ali postoji rešenje i ako nemate ovu mogućnost. Sve što vam je potrebno jesu aluminijumske posude za jednokratnu upotrebu, koje se inače često koriste na izletima.

Potrebne su vam dve posude, od kojih ćete jednu napuniti vodom do pola i staviti u zamrzivač. 

Hranu koju bi trebalo održati hladnom i svežom, stavite u drugu identičnu posudu. Posudu sa hranom stavite preko posude sa ledom i sve dobro uvijte u aluminijumsku foliju.

Tako se hrana neće ugrejati, i moći ćete da uživate i kada nemate frižider u blizini. Ovaj trik idealan je za sveže salate od povrća, kao i za umake ili priloge koji u sebi sadrže majonez ili pavlaku. 

Međutim, ako možda planirate na licu mesta da pripremate salatu, svežinu, recimo, zelene salate možete zadržati ako je umotate u papirni ubrus. 

Kako roštilj bez hleba? Hleb možete da spakujete i čuvate u pamučnoj ili papirnoj vrećici, jer će tako sačuvati vlažnost.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike