Recept dana: Bananamisu je najlakši lagani desert koji podseća na omiljenu italijansku poslasticu

23.03.2022

06:31

0

Napravite je jednom i pravićete je uvek

Recept dana: Bananamisu je najlakši lagani desert koji podseća na omiljenu italijansku poslasticu
profimedia-0528624363 - Copyright Profimedia

Banane su mnogima omiljeno voće koje jedu i kao doručak uz ovsenu kašu ili kao brzinsku užina i večera.

Tiramisu je jedna od omiljinejih i traženijih poslastica širom sveta.

A bananamisu mu dođe kao spoj banana i kremastog kolača s kafom.

Ukoliko ste se uželeli deserta s bananom, predlažemo vam da isprobate ovu brzu tortu, koju od milja možemo nazvati – bananamisu.

Sastojci

Za biskvit

  • 4 jajeta
  • 4 velike kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • malo maslaca i prezli za kalup

Za natapanje biskvita

  • 100 ml neskafe

Za fil

  • 400 ml slatke pavlake
  • 50 g šećera u prahu
  • 500 g mascarponea
  • 3 banane
  • sok od 1 limuna
  • kakao

Priprema:

1. Kalup za torte s odvojivim obručem premažite s malo maslaca, pospite prezlama i stavite sa strane.
Uključite rernu na 180 Celzijusovih stepeni. Razbijte jaja, ubacite u njih šećer i mutite dok se smesa ne udvostruči i postane svetložuta. Zatim u smesu dodajte prosejano brašno i lagano ga umešajte špatulom ili varjačom, nikako mikserom. Ulijte smesu u kalup, stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 15–20 minuta, dok se biskvit ne odvoji od kalupa i ne postane zlatnožut na površini.
Pustite biskvit da se hladi u kalupu i pripremite krem.

2. Slatku pavlaku mutite mikserom dok malo ne očvrsne. Zatim dodajte šećer i mutite dok šlag ne postane čvrst. U zasebnoj posudi mikserom malo razradite maskarpone, a zatim ga ubacite u šlag i laganim ručnim mešanjem sjedinite sastojke u kompaktni krem, pa ga stavite u frižider.

3.Skuvajte neskafu i njome natopite koru.

4. Banane oljuštite, prerežite ih na pola po dužini i širini, poprskajte ih sokom od limuna i posložite po ohlađenom biskvitu. Možda će vam zatrebati više banana, zavisno o njihovoj veličini i veličini kalupa, pa računajte na to.

5. Prelijte banane i biskvit kremom. Malo protresite kalup kako bi se krem spustio i po potrebi je zagladite špatulom, a tortu zatim stavite u frižider na nekoliko sati. Bilo bi idealno da prenoći u frižideru. Pre serviranja posipajte tortu kakaom.

Bon appetit!

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike