Objavljena lista 10 najpouzdanijih polovnjaka – samo je jedan proizveden u Evropi

06.09.2022

08:11

0

Autor: Z. A.

U najboljih 10 devet je automobila azijskih proizvođača

Objavljena lista 10 najpouzdanijih polovnjaka – samo je jedan proizveden u Evropi
Ilustracija - Copyright Pixabay

Kompanija Warrantywise koja nudi uslugu produžene garancije u Velikoj Britaniji objavila je rezultate istraživanja pouzdanosti polovnih automobila mlađih od deset godina.


U najboljih 10 je devet automobila azijskih proizvođača, i samo jedan iz Evrope.

Na osnovu svojih istraživanja i dugogodišnjeg iskustva, kompanija iz Velike Britanije kreirala je Warrantywise Reliability Index, koji uključuje brojne faktore koji utiču na pouzdanost vozila.

Prema najnovijoj anketi u kojoj je učestvovala 131.000 vozača, najpouzdaniji polovnjak je „Honda Jazz“. Ovaj automobil ima pristupačnu cenu, ali i reputaciju kvalitetne izrade i dugog trajanja. Od mogućih 100 poena, ovaj japanski hečbek je osvojio 93,7, što mu je obezbedilo prvo mesto na listi najpouzdanijih automobila. U sklopu ovog istraživanja obuhvaćena su samo vozila mlađa od deset godina, kojima je istekla fabrička garancija, a vozači su istakli „Hondu Jazz“ kao model koji se retko kvari, a čak i kada se to desi, popravka nije skupa.

Što se tiče ostatka liste, na njoj dominiraju japanski i korejski proizvođači. Drugo mesto zauzela je „Mazda 2“, dok je na trećoj poziciji „Toyota Auris“. Još dva japanska automobila se nalaze među pet najpouzdanijih, a to su „Mazda MX-5“ i „Toyota Aygo“. Šestu i sedmu poziciju zauzimaju dva modela marke „Kia“: „Ceed“ i „Rio“. Poslednja tri mesta na ovoj listi zauzimaju „Suzuki Alto“, „Hyundai i20“, ali i jedini predstavnik Evrope – „Peugeot 107“.

Peugeot
 

„Nije iznenađujuće videti Hondu na prvom mestu, jer svi znamo koliko su njihovi automobili pouzdani. Cene delova i servisa su skočile, pa je sada još važnije da ljudima pokažemo koji su najpouzdaniji polovnjaci na tržištu, a naš Reliability Index upravo ima taj cilj“, izjavio je Lorens Vitaker, izvršni direktor kompanije Warrantywise.

10 najpouzdanijh polovnjaka po istraživanju kompanije Warrantywise:

1. Honda Jazz – 93,7 poena

2. Mazda 2 – 89,9 poena

3. Toyota Auris – 89,7 poena

4. Mazda MX-5 – 86,5 poena

5. Toyota Aygo – 85,5 poena

6. Kia Ceed – 85 poena

7. Kia Rio – 84,9 poena

8. Suzuki Alto – 83,9 poena

9. Hyundai i20 – 82,5 poena

10. Peugeot 107 – 81,6 poena

24sedam
 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike