Nova era auto-industrije: Grejanje sedišta naplaćuju 18 dolara mesečno

14.07.2022

16:23

0

Već neko vreme se govori da će određene karakteristike vozila biti dostupne za iznajmljivanje, uz mesečnu nadoknadu, a pojedini proizvođači su to već ponudili

Nova era auto-industrije: Grejanje sedišta naplaćuju 18 dolara mesečno
car-gdcbca67e8_1280 - Copyright Pixabay

Nakon što je "Lynk&Co" ponudio koncept korišćenja vozila kroz program mesečnog iznajmljivanja, sada se nudi slična usluga u pogledu opreme automobila. Ideja je da se svi automobili proizvode sa kompletnom opremom, a zatim da se na zahtev vlasnika, na mesečnom nivou, uključe određene opcije.

Na taj način, vlasnik bi plaćao pretplatu za pojedini element opreme, kao što, na primer, plaća pretplatu za određene TV programe ili muzičke usluge.

"BMW" je tako nešto upravo ponudio u Koreji. U okviru usluge "Connected Drive Store" moguće je aktivirati određene opcije, uz plaćanje mesečne naknade.

Ako vlasnik "BMW-a" želi grejanje sedišta, mesečno će ga koštati 18 dolara, odnosno 175 dolara ako uslugu koristi godinu dana.

Ukoliko želi uslugu grejanja sedišta trajno, koštaće ga oko 400 dolara.

Isto važi i za grejanje volana sa početnom cenom od oko 10 dolara mesečno, odnosno nešto manje od 95 dolara godišnje. Trajni zakup košta oko 220 dolara.

Lista takođe uključuje brojne opcije kao što su "Apple Car Play" bežično povezivanje sa smartfonom, napredna svetla, bezbednosne sisteme itd.

Opcija "IconicSounds Sport", koja omogućava da se zvuk sportskog motora generiše na zvučnicima, pokazuje da su stigla neka nova vremena. Nekada je ovo zadovoljstvo na modelima sa šestocilindarskim motorima bilo besplatno, a danas košta 135 dolara.

Sa širom komercijalizacijom, povećava se verovatnoća hakovanja takvih usluga. Pretpostavlja se da će mnogi takođe rizikovati da izgube garanciju u zamenu za otključavanje svih dostupnih opcija. Da li ste među njima?

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: b92

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike