Ovaj Srbin je neverovatan: Davor iz Ljiga je ginisovac! Uradio najviše vojničkih sklekova, uprkos hendikepu (FOTO)

23.12.2021

22:02

0

Uspeo je da za jedan minut uradi 54 skleka i tako obori postojeći rekord

Ovaj Srbin je neverovatan: Davor iz Ljiga je ginisovac! Uradio najviše vojničkih sklekova, uprkos hendikepu  (FOTO)
1640262810_ljig-davor-oboren-ginisov-rekord-fotorina6 - Copyright RINA

 Nije nikakvo čudo da se Srbi nađu u Ginisovoj knjizi rekorda, a Davor Ćajić iz Ljiga oborio je Ginisov rekord u jednoj od najtežih sportskih disciplina, u broju urađenih vojničkih sklekova održavajući se na jednoj ruci i jednoj nozi. Možda to i ne bi bilo nikakvo čudo da ovaj supermomak nije rođen bez leve šake. Davor je time srušio sve predrasude i pokazao celoj Srbiji da je i nemoguće zapravo - moguće.

- Kad završim jutarnji trening s trčanjem, dolazim u svoju sobu gde svakodnevno vežbam pomoću sprava koje mi pomažu da sve delove tela razvijam normalno, da kasnije ne bih imao zdravstvenih problema kao što su bol u leđima i kriva kičmu, jer mi nedostaje 60 centimetara leve ruke. Počeo sam da vežbam obične sklekove, a zatim i one vojničke, koji su najteži. Oslanjajući se na jednu nogu i jednu ruku, i odabirom idealnog položaja, počinjem zagrevanje, a samim tim i uvežbavanje - kazao je za RINU Davor.

Ginisova komisija, koja je stigla direktno iz Nemačke, nije imala dilemu da, nakon urađena 54 skleka u minuti, Davora proglasi ginisovcem i uveri mladog Ljižanina da se njegov trud isplatio.

- I pred publikom i pred komisijom imao sam ogromnu tremu, jer sam se godinama unazad spremao za to. Ne znajući koliko sam ih uradio, kasnije su mi rekli da sam uspeo da u šezdeset sekundi uradim 54 skleka, što je za mene bio ogroman uspeh. Komisija je moj rezultat prosledila u London, gde su potvrdili da sam oborio Ginisov rekord - priča Davor.

Do svog zacrtanog cilja stigao je neverovatnom upornošću, verom u sebe i iscrpljujućim treninzima, verovali ili ne, u svojoj spavaćoj sobi.

Upravo iz nje kreće u nove pohode, a jedan od njih je i da upiše svoje ime još jednom u knjigu rekorda - u disciplini 150 sklekova na jednoj šaci za tri minuta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike