U Rumi se zatvaraju divlje deponije i postavljaju kamere: Biće javno objavljeni snimci svih onih koji nelegalno odlažu otpad! (FOTO)

21.12.2021

20:10

0

Autor: 24sedam

U Rumi se zatvaraju divlje deponije i postavljaju kamere: Biće javno objavljeni snimci svih onih koji nelegalno odlažu otpad! (FOTO)
WhatsApp-Image-2021-12-21-at-14.06.49-640x640 - Copyright Sremske vesti

Predsednica opštine Ruma, Aleksandra Ćirić, danas je zajedno sa svojim saradnicima obišla zatvorenu divlju deponiju u selu Žarkovac i najavila novine u funkcionisanju odlaganja i upravljanja otpadom u Rumi.

Kako saznajemo, rumski Komunalac će sav otpad sa teritorije opštine od 01. januara odvoziti na regionalnu deponiju u Sremskoj Mitrovici, čime se ispunio prvi uslov za zatvaranje i rekultivaciju divljih i nelegalnih deponija.

Predsednica opštine je na svojim nalozima, na društvenim mrežama Facebook i Instagram, objavila ovu važnu vest za sve građane rumske opštine, koja je naišla na veliko oduševljenje svih normalnih i konstruktivnih ljudi koji žele da žive u čistijem okruženju i shvataju da problem polazi od nas samih i da smeće ne baca niko drugi nego upravo mi, građani.

– Zatvorili smo deponiju u selu Žarkovac!

– Dragi sugrađani, sa ponosom vas obaveštavam da je danas zatvorena divlja deponija u Žarkovcu! – objavila je predsednica.

– Reč je o divljoj deponiji koja je predstavljala veliku opasnost kako za ekologiju tako i za život i bezbednost ljudi! Kao što znate, deponiju nije napravio niko drugi, nego mi ljudi, komšije, odnosno neodgovorni pojedinci na čiju svest svi zajedno moramo uticati kako bi nam život svima bio lepši i pristojniji.

 

– Danas smo na zatvorenoj deponiji postavili ogradu, kao i kamere koje će snimati 24h, ali i posadili drveće! Apelujem da će komunalna inspekcija i policija na osnovu snimaka sa kamera pisati kazne i sankcionisati svakoga ko bude kršio zabranu bacanja smeća. Takođe, svima javno obećavam da ćemo snimke prekršioca objaviti kako bi narod znao ko zagađuje životnu sredinu! Ovo će biti praksa u Rumi. Trudićemo se da ovakvim radom zaustavimo stvaranje divljih deponija i ukažemo koliko je važno očuvanje i zaštita životne sredine.

– Uz pomoć ministarke, Irene Vujović, kao i Ministarstva za zaštitu životne sredine, zatvaramo i deponije u Putincima i Klenku, a nakon toga i deponiju koja je višedecenijski problem svih Rumljana i koja nas već 30 godina svim prolaznicima kroz Rumu predstavlja u vrlo ružnom svetlu, a sve Rumljane nervira! – zaključila je Aleksandra Ćirić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike