"Od prvog dana bavićemo se brigom o građanima": Izabrana nova predsednica opštine Ruma (FOTO)

16.12.2021

10:17

0

Na današnjoj Skupštini opštine Ruma izabrano je novo rukovodstvo koje će u narednom periodu rukovoditi opštinom Ruma

"Od prvog dana bavićemo se brigom o građanima": Izabrana nova predsednica opštine Ruma (FOTO)
viber_image_2021-12-16_10-55-39-591 - Copyright Privatna arhiva

Nakon ostavke predsednika opštine, skupštinska većina je u četvrtak za predsednicu opštine Ruma izabrala Aleksandru Ćirić iz redova Srpske napredne stranke, njena zamenica će od danas biti Biljana Popović Jovanović.

Tako će rumsku opštinu u narednom periodu voditi dve mlade, obrazovane, vredne i porodične dame iz redova SNS.

- Zahvaljujem se svim odbornicima vladajuće većine na pruženoj podršci i ukazanom poverenju. Trudiću se da to i opravdam. Moja vrata su svima i  uvek otvorena, za sve savete i kritike. Ovim putem vas pozivam da se više uključite u stvaranje lepše i bolje Rume.  Takođe, zahvaljujem se gospodinu Slađanu Mančiću što je bio deo tima  Srpske napredne stranke, tima koji je u prethodnom periodu radio na izgradnji naše Rume.

Printscreen/YouTube
 

Aleksandra Ćirić dodala je da je primarna briga o građanima.

- Verujem da ćete svi primetiti promene na bolje i da ćete moći ponosno i uzdignute glave da pričate o Rumi, o našoj Opštini i svim ljudima koji učestvuju u našem radu. Od prvog dana bavićemo se brigom o građanima, radićemo na poboljšanju prihodne strane budžeta kako bi našim građanima omogućili čistiju, zeleniju, bezbedniju i napredniju Rumu.

Slede velika ulaganja koja će umnogome poboljšati život stanovnicima Rume.

- Povećavamo ulaganja u kulturu, sport, ekologiju, infrastrukturu i bezbednost naše dece. Takođe, očekujte veća ulaganja u zdravstveni sistem. Ovom prilikom mogu da vam saopštim da smo već počeli da radimo na vraćanju porodilišta u Rumu. Na teritoriji naše Opštine godišnje se rodi preko 600 dece. Naše sugrađanke zaslužuju da imaju porodilište u svom gradu. Sledićemo politiku Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke - Istakla je predsednica opštine Aleksandra Ćirić.

Na Skupštini opštine, a na predlog predsednice opštine izabrano je i novo opštinsko Veće. 

Takođe, izabran je i novi zamenik predsednika Skupštine, tu funkciju će obavljati Mirko Čestić dok je predsednik Skupštine ostao Stevan Kovačević, takođe iz redova Srpske napredne stranke.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike