Stigla struja u Belu Reku: Sneg i dalje zadaje muke novovaroškom kraju

19.12.2021

10:52

0

U novovaroškom kraju juče je palo dvadesetak centimetara novog snega, ali je probleme napravio jak vetar koji je stvarao snežne nanose i ponovo zatrpao tek pročišćene puteve

Stigla struja u Belu Reku: Sneg i dalje zadaje muke novovaroškom kraju
1639560626_sneg-zapadna-srbija-probijanje-fotorina2 - Copyright RINA

 U novovaroškom kraju popravljeni su kvarovi na dalekovodima i struja je stigla u Belu Reku.

Očišćena je i većina puteva od snežnih nanosa visokih i po nekoliko metara, a do podneva bi, kako kaže predsednik opštine Radosav Vasiljević, trebalo da budu pročišćeni i preostali prevoji, a situacija normalizovana, prenosi RTS.

U novovaroškom kraju juče je palo dvadesetak centimetara novog snega, ali je probleme napravio jak vetar koji je stvarao snežne nanose i ponovo zatrpao tek pročišćene puteve od snega prošlog vikenda posle kog je proglašena i vanredna situacija.

Vetar je juče stvarao nanose i na Borovoj Glavi, na Zlatiboru, pa je jedno vozilo zimske službe non-stop dežuralo na tom delu magistralnog puta ka Crnoj Gori.

Na putevima koje održava Zimska služba u užičkom kraju jutros ima do pet centimetara snega u višim delovima, svi su prohodni, saobraćaj se odvija bez posebnih problema uz neophodan oprez zbog moguće poledice i manjih odrona.

Problema ima jedino na Debelom brdu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike