Šta se događa sa snabdevanjem strujom u ugroženim područjima? Stižu sjajne vesti!

16.12.2021

07:12

0

U nedelju uveče bez struje je bilo oko 126.000 ljudi, što zbog snega što zbog prekida rada Termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu

Šta se događa sa snabdevanjem strujom u ugroženim područjima? Stižu sjajne vesti!
struja sneg zima - Copyright Tanjug/Danilo Paunović

Situacija sa električnom energijom se normalizuje – trenutno je bez struje 3.300 korisnika, što je 0,01 odsto ukupnog broja potrošača. Ekipe Elektrodistribucije su i dalje na terenu.

Zbog velike količine snega koji je pao za vikend i posledica koje je izazvao vanredna situacija je proglašena u devet opština.  Vanredna situacija na snazi je u Ivanjici, Lučanima, Novoj Varoši, Ljuboviji, Krupnju, Arilju, Bajinoj Bašti, Osečini i Malom Zvorniku.

Situacija sa električnom energijom mnogo bolja, u ovom trenutku  3.300 potrošača nema struju, što je 0,01 odsto ukupnog broja potrošača, a od kojih je najviše iz Mačvanskog okruga.

U nedelju uveče bez struje je bilo oko 126.000 ljudi, što zbog snega što zbog prekida rada Termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu.

Neki su ostali i bez grejanja. Zbog toga smo uvozili veliku količinu električne energije.  

Niske temperature od jutros stvaraju poledicu, što vozačima otežava vožnju i utiče na bezbedno putovanje, pa zato smanjite brzinu kretanja i vozite na bezbednom odstojanju, saopštio je Auto-moto savez Srbije. 

U Beogradu je u pojedinim delovima grada zbog magle vidljivost smanjena na sto metara.

Saobraćaj se obavlja po mokrim kolovozima. Zimska služba "Beograd puta" je u drugom stepenu pripravnosti, 44 ekipe su na terenu i posipaju so. 

Magistralni i regionalni putevi na području Novog Pazara, Sjenice i Tutina su prohodni kao i putevi prve i druge kategorije u opštini Raška.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike