Elektroenergetski sistem i dalje nije potpuno stabilan: Broj domaćinstava koja su bez struje se smanjuje

16.12.2021

21:47

0

Bez električne energije je 300 korisnika i, kako je rečeno iz Elektrodistribucije Srbije, prema informacijama sa terena otklanjanje svih kvarova nastalih zbog loših vremenskih uslova biće završeno tokom noći

Elektroenergetski sistem i dalje nije potpuno stabilan: Broj domaćinstava koja su bez struje se smanjuje
struja sneg zima - Copyright Tanjug/Danilo Paunović

Energetska situacija u Srbiji i dalje nije u potpunosti stabilna, ali broj domaćinstava koja su bez struje ostala zbog vremenskih nepogoda se smanjuje, rečeno je na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, kojom je predsedavala ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Na sednici je saopšteno da su kapaciteti proizvodnje energije u termoelektrani Nikola Tesla povećani i u sistemu je većina blokova.

Razgovarano je i o proizvodnji uglja, potrebnim dodatnim količinama energenata i planovima za period do kraja godine i do kraja zimske sezone.

Na sednici je rečeno da je stanje prenosnog sistema stabilno, da su svi elementi u funkciji, a da je uvoz struje drastično smanjen u odnosu na prethodne dane.

Bez električne energije je 300 korisnika i, kako je rečeno iz Elektrodistribucije Srbije, prema informacijama sa terena otklanjanje svih kvarova nastalih zbog loših vremenskih uslova biće završeno tokom noći, dok su do ponedeljka obustavljena sva planska isključenja.

Na sednici su usvojeni zaključci o formiranju operativnog tima za utvrđivanje činjenica u vezi sa stanjem u JP EPS.

Na sastanku Posebne radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, učestvovali su i predstavnici Agencije za energetiku, JP „Srbijagas”, Elektroprivrede Srbije, AD „Elektromreže Srbije”, Elektrodistribucije, Naftne industrije Srbije a.d, Poslovnog udruženja „Toplane Srbije”, Javno komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane“, grada Beograda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike