24SEDAM POŽAREVAC Stiški turnir u fudbalu: Beranje 2021

15.07.2021

13:29

0

Autor: 24sedam

Ove godine, osim fudbalskog nadmetanja postojaće i takmičenja za publiku

24SEDAM POŽAREVAC Stiški turnir u fudbalu: Beranje 2021
Požarevac - Copyright Printscreen/YouTube/RSFranceIDF

Turnir pod sloganom „Budi pravi i igraj fudbal na travi“ počinje 17. jula i traje dva dana. Prijave ekipa se vrše do 16. jula uveče.

U moru noćnih turnira koji se igraju u Braničevskom okrugu a i šire, MZ Beranje i FK Stig 1955 Beranje napravili su  nešto novo, nešto što se ne dešava nigde kod nas u okolini. Naime, došli su na ideju da turnir traje samo dva dana i da se utakmice igraju po celi dan.
Glavni organizator turnira su članovi mesne zajednice Beranje i članovi kluba Fk Stig 1955 Beranje.
Period održavanja turnira je sredinom jula meseca.
Prvi turnir je organizovan 2017. godine i pobednik turnira je bila ekipa Fk Sirakovo. Drugi turnir je bio 2018. godine i osvojila ga je ekipa Futsal club Liberta Wien.
Treći turnir je bio organizovan 2019. godine i osvojila ga je ekipa Liberta Stig Marijanović.
Na turniru učestvuju u proseku od 18 do 24 ekipe.
Turnir se održava na stadionu Šumski raj u Beranju.
Fudbalsko igralište se deli na dva dela i tako se dobijaju dva terena na kojima se u isto vreme igraju utakmice.
Utakmice se igraju 1. poluvreme 10 minuta, osim polufinala utakmice za treće, četvrto mesto i finala kada se utakmice igraju po 15 minuta jedno poluvreme. Nagradni fond je 200.000 dinara. Prvo mesto 120.000 dinara. Ostala suma se raspoređuje na prvo i drugo mesto u zavisnosti dogovora organizacionog odbora. Uplata za učesće ekipa na turniru je 8000 dinara.
Postoje i nagrade za najboljeg igrača, strelca, golmana najmlađeg i najstarijeg igrača. Ekipe koje se takmiče su iz celog Braničevskog okruga, Beča i Trsta.
Ove godine, osim fudbalskog nadmetanja postojaće i takmičenja za publiku.
Nadvlačenje konopca: Učestvuju profesionalne ekipe i bore se za glavnu nagradu koja je pečeno prase.
Učestvuje i publika (amateri) koji se takođe bore za pečeno prase.
Kup šanka: Prijava ekipa se obavlja na samom šanku kad se naručuje piće, tačnije pivo se toči u bokale i svaka ekipa se takmici ko popije više bokala. Ekipa nije ograničena i može učestvovati neograničen broj članova. Jedan popijeni bokal nosi jedan poen i takmičenje traje dva dana (dok traje turnir). Pred finalnu utakmicu Takmičenje u kupu šanka se završava i sabiraju se poeni.
Ekipa koja je popila najviše bokala (osvojila najviše poena) je pobednik. Pobednik kupa šanka dobija pečeno prase. Turnir u proseku poseti oko 1000 ljudi.
Turnir pomaze grad Pozarevac sa mnogobrojnim firmama iz Beranja, Sirakova, Majilovca, Bara, Kasidola, Beča i iz drugih mesta.
Ovogodišnji turnir se održava 17. i 18. jula, a izvlačenje parova je 16. jula u 20.00 časova. Do tada traju i prijave ekipa za učesće na turniru.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike