Dobre vesti: Obrenovčani dobili struju, stabilizuje se situacija i u Gornjem Milanovcu

14.12.2021

06:53

0

Zbog kvara izazvanog obilnim snežnim padavinama prethodnih dana došlo je do prekida napajanja strujom i vodom jer je CS "Jasenica" koji pumpa vodu za Rudnik povezan sa trafo-stanicom "Gradovi"

Dobre vesti: Obrenovčani dobili struju, stabilizuje se situacija i u Gornjem Milanovcu
rakovica sneg zima foto jsj (5) - Copyright 24sedam/J.S.J.

Predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je za RTS da je kvar na bloku A1 TENT-a Obrenovac otklonjen noćas i da su građani dobili struju i grejanje. 

Direktor EPS-a Milorad Grčić izjavio je juče da je do kvara na bloku A TENT-a došlo zbog lošeg kvaliteta uglja koji je dodatno bio natopljen snegom. 

I u varošici Rudnik uspostavljeno je normalno snabdevanje električnom energijom, a uskoro se očekuje da sva domaćinstva dobiju i vodu.

Zbog kvara izazvanog obilnim snežnim padavinama prethodnih dana došlo je do prekida napajanja strujom i vodom jer je CS "Jasenica" koji pumpa vodu za Rudnik povezan sa trafo-stanicom "Gradovi".

Kako je kvar otklonjen, do kraja dana trebalo bi da sve normalno profunkcioniše, navode iz JKP Gornji Milanovac za RINU.

- Nama je sve vezano za struju. Prosto, nije do nas, čekamo sad da se napune rezervoari i uslovno, najzabačeniji, planinski delovi varošice bi trebalo do kraja dana da dobiju vodu, naselje 'Šumska kuća', 'Gradovi' itd. - kazao je Dragan Dikić, šef radne jedinice "Rudnik" u okviru JKP Gornji Milanovac.

Sneg je prestao da pada, visina snežnog pokrivača je oko 80 cm u najvišim delovima planine, a glavni put prema Topoli je sada u potpunosti prohodan i očišćen od snega.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug/RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike