I Arilje zavejano: Na pojedinim lokacijama sneg i preko metar, za sada bez vanredne situacije

13.12.2021

13:21

0

Predsednik te opštine istakao je da sa postojećim kapacitetima mogu da reše problem

I Arilje zavejano: Na pojedinim lokacijama sneg i preko metar, za sada bez vanredne situacije
fruska gora sneg zavejani 24sedam (4) - Copyright 24sedam

U najvišim predelima opštine Arilje palo je oko 60 centimetara snega, na nekim lokacijama smetovi su visine i preko metar, ali za sada nije proglašena vanredna situacija jer, kako kaže predsednik te opštine Predrag Maslar, sa postojećim kapacitetima mogu da reše probleme.

Ipak, on ne isključuje mogućnost da proglase vanrednu situaciju ukoliko, rekao je za Tanjug, sneg nastavi ovoliko da pada.

- Ako nastavi da pada u ovolikim količinama kao juče i ovakve strukture, da bude mokar, vrlo verovatno ćemo proglasiti vanrednu situaciju jer moramo da vodimo računa o mnogim aspektima, pre svega o stanovništvu budući da na dosta lokacija imamo dece, starih i nemoćnih lica - rekao je Maslar.

Naveo je da su na teritoriji opštine Arilje očišćeni putevi prvog i drugog prioriteta, te da se u skladu sa kapacitetima pomaže u čišćenju zaseočkih puteva.

- Podelili smo radnike i dali gorivo, ali sneg je težak i mokar. U najvišim zonama ga je napadalo oko 60 centimetara, a ima smetova i preko metra visine tako da u skladu sa našim kapacitetima i mogućnostima šaljemo mašine da pročiste i te zaseočke puteve - rekao je Maslar.

Naveo je da je zbog snega jutros oko 2.900 žitelja opštine Arilje bilo bez struje i dodao da su problem pre svega smetovi zbog kojih, dodao je, električari ne mogu da priđu do trafostanica.


- Trudimo se da raščistimo sneg i omogućimo zaposlenima u EPS-u da priđu i to reše na najbolji mogući način - dodao je Maslar.

Vandredna situacija proglašena je već u Lučanima, Novoj Varoši, Ivanjici i Ljuboviji, a danas ni đaci iz Obrenovca nisu otišli u škole, zbog problema sa grejanjem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike