Zapalio se automobil na Iriškom vencu: Vozača spasli čuvari iz JP "Nacionalni park Fruška gora"

13.12.2021

17:31

0

Požar se toliko rasplamsao da se nije mogao ugasiti protivpožarnim aparatima

Zapalio se automobil na Iriškom vencu: Vozača spasli čuvari iz JP "Nacionalni park Fruška gora"
Copyright RINA

Putnički automobil koji se kretao iz smera Rume zapalio se danas u blizini raskrsnice na Iriškom vencu, najverovatnije usled tehničke neispravnosti vozila.

- Vozaču zapaljenog automobila na licu mesta odmah su pritekli u pomoć svi čuvari prirode JP "Nacionalni park Fruška gora", koji su odmah pozvali vatrogasnu brigadu i sami pristupili gašenju. Požar se toliko rasplamsao da se nije mogao ugasiti protivpožarnim aparatima, ali srećom vatrogasci su pristigli u rekodnom roku i požar je nakon nekoliko minuta ugašen, a vozač nije povređen - saopštili su nadležni iz JP "Nacionalni park Fruška gora".

Oni su apelovali na vozače da, posebno tokom zimskih meseci, ne kreću na put bez provere tehničke ispravnosti vozila i bez zimske opreme.

- Tokom jučerašnjeg dana zabeležena su brojna proklizavanja, kao i sletanja vozila sa puta i sudari različitog intenziteta. Tehničke službe održavanja puteva savesno rade svoj posao, kao i službe saobraćajne policije, čuvari prirode, vatrogasci, i samo je pitanje svesti i odgovornosti svakog vozača da se postavi i ponaša odgovorno, i prema sebi i prema drugim učesnicima u saobraćaju. Sa željom da se što pre vremenske prilike stabilizuju i da se zajedno sa našim posetiocima i ljubiteljima prirode radujemo zimskim čarolijama u ambijentu najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji, još jednom molimo za obzir i odgovornost vozača koji se kreću kroz Frušku goru jednim od najprometnijih pravaca – poručili su nadležni iz JP "Nacionalni park Fruška gora".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike