Spasioci stigli do zarobljenih na Maljenu: Dobili hranu posle 24 sata!

13.12.2021

13:49

0

Akcija dopremanja hrane do 17 “zarobljenih” turista, među kojima su tri žene i dvoje dece od 6 i 9 godina, a koju je organizovala Gorska služba spasavanja (GSS), počela je rano jutros

Spasioci stigli do zarobljenih na Maljenu: Dobili hranu posle 24 sata!
gss sneg fejsbuk - Copyright Printscreen/Facebook/GSS

Spasioci Gorske službe spasavanja uspeli su posle više sati da se probiju do 17 zavejanih osoba na Maljenu i dopreme im hranu.

Inače, u planu je da se tokom dana pročisti puta do vikendice u koju su uspeli da uđu i u kojoj su duže od 24 sata bili bez hrane.

Akcija dopremanja hrane do 17 “zarobljenih” turista, među kojima su tri žene i dvoje dece od 6 i 9 godina, a koju je organizovala Gorska služba spasavanja (GSS), počela je rano jutros, jer jučerašnji pokušaji Vatrogasno spasilačke brigade, članova džip kluba iz Požege i meštana Maljena, zbog snežne mećave nisu dali rezultat.

RINA
 

 

- Ekipa planinara je uspela da se po izuzetno teškom terenu i smetovima probije do vikendice  između vrhova Veliki i Mali Maljen i dopremi im potrebnu hranu. Svi se dobro osećaju, niko nije povređen ni smrznut, što je najvažnije, jer su imali ogreva da zagreju prostor gde su se silom prilika smestili. Tokom dana očekuje se da i put na ovom delu Maljena bude pročišćen, tako da će moći da bude organizovan i njihov transport - kažu u GSS.

Naime, njih 17-oro, među njima i nekoliko porodica ljubitelja "ofroud" vožnje koji su otišli na porodični izlet na Maljen, želeli su da stignu do Divčibara iz pravca Ravne Gore, ali su se zaglavili su se na makadamskom putu, između dva planinska vrha.

Jedan od turista Nenad Atanasković izjavio je da su “imali problema sa kvarom na jednom od vozila na čijem su otklanjanju izgubili dosta vremena”, a u međuvremenu je počeo da pada sneg.

Uspeli su da se snađu - našli su napuštenu kućicu i provalili u nju. Uspeli su da založe i vatru i ugreju se.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike