24SEDAM KIKINDA Gradonačelnik i njegove saradnice darivali đake prvake

01.09.2021

08:28

0

Autor: 24sedam

Poklone je dobilo osmoro prvaka, petoro više nego prethodne školske godine

24SEDAM KIKINDA Gradonačelnik i njegove saradnice darivali đake prvake
Đaci prvaci 2 - Copyright Opština Kikinda

Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, poželeo je prvog dana nove školske godine đacima prvacima uspešan početak školovanja. U pratnji članica GV, Ramone Tot i Milene Živkov, najpre je posetio i školski pribor uručio đacima prvacima OŠ “Bratstvo-Jedinstvo” u Banatskoj Topoli. 

Poklone je dobilo osmoro prvaka, petoro više nego prethodne školske godine.

- Želim vam da se lepo družite, upoznate nove drugare i da slušate učiteljice i učitelje, i da uvek budete ovako lepo nasmejani - rekao je Lukač i dodao da je lokalna samouprava identične poklone namenila za 450 mališana. 

Opština Kikinda
 

U narandžastim torbicama nalaze se sveske, pernice, flašice za vodu i ostali najosnovniji školski pribor. U OŠ “Slavko Rodić” u Banatskom Velikom Selu, darivano je samo sedmoro đaka prvaka. Daleko više njihovih vršnjaka, prvi put, u školskim klupama se našlo u OŠ “Feješ Klara” i OŠ “Žarko Zrenjanin”. 

Prema rečima Hermine Čemere, direktorice OŠ “Feješ Klara”, ove školske godine imaju 216 đaka.

- Imamo ukupno 27 prvaka, od kojih će šestoro nastavu pratiti na mađarskom, a ostali na srpskom jeziku - kazala je ona. 

Opština Kikinda
 

Tihomir Farkaš, predsednik Aktiva direktora škola i direktor OŠ "Žarko Zrenjanin", potvrdio je da nastava u svim gradskim i osnovnim školama počela na vreme i dodao da časovi traju 45 minuta, kao i da su sve obrazovne ustanove, kadrovski i u epidemiološkom smislu, potpuno spremno dočekale novu školsku godinu.

- Svakovnevno ćemo pratiti epidemiološku situaciju i u skladu s brojkama reagovati. Sve eventualne poteze donosićemo nakon dogovora sa lokalnim Kriznim štabom i ZZJZ. Naša škola ima 70 đaka prvaka, dok nastavu pohaša ukupno 570 učenika - rekao je Farkaš. 

Članica GV za obrazovanje i kulturu, Milena Živkov, ukazala je da 1. septembar, sa posebnim uzbuđenjem, dočekuju prvaci, njihovi roditelji, ali i prosvetni radnici.

- Nadamo se da će ova školska godina biti bolja nego prethodne, naročito u epiemiološkom pogledu - navela je Živkov.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike