24SEDAM RUMA Posadi svoj hlad Uspešno realizovana akcija

10.12.2021

11:33

0

Autor: 24sedam

U Rumi je akciju podele sadnica belog jasena sprovelo javno preduzeće "Komunalac"

24SEDAM RUMA Posadi svoj hlad Uspešno realizovana akcija
NS - Copyright Opština Ruma

Na preko 100 lokacija širom Srbije danas je sprovedena akcija "Posadi svoj hlad", koju organizuje NVO Zeleni razvojni centar uz pomoć društveno odgovornih kompanija.

U Rumi je akciju podele sadnica belog jasena sprovelo javno preduzeće "Komunalac", a na štandu kod Malog parkića, u centru grada, vrlo brzo podeljeno je svih sto besplatnih sadnica.

"Delimo sadnice belog jasena, jako zahvalna vrsta, nije zahtevna po pitanju ni vlage, ni svetlosti, izuzetno dobro podnosi i velike vrućine. Svaki građanin je dobio po jednu sadnicu uz obavezu da je posadi, to je jedini uslov. Ovom akcijom povećaćemo pošumljenost naše Srbije i naših gradskih i prigradskih naselja. Dobili smo 100 sadnica, zainteresovanost je poprilično dobra, tako da smo vrlo brzo podelili sadnice. Moram napomenuti da je reč o kvalitetnim sadnicama gde je procenat primanja preko 90 odsto", izjavio je Vladimir Javorac, šef odseka Zelenilo u JP "Komunalac".

Sugrađanka Slavica Lukić oduševljena je današnjom akcijom.

"Ja nemam reči, ovo je predivno. Da mogu još da dobijem sadnica ja bih sve uzela i posadila sama. Ja sam i 1966. godine učestvovala u akciji ozelenjavanja, dobro znam koliko je to važno za sve nas. Drvo koje je nedavno posečeno u Rumi, zasadio je svojevremeno moj čukundeda, to me je rastužilo, no, ipak i motivisalo da danas dođem i u  svojim sedamdesetim godinama, ponovo dam svoj doprinos društvu. Vidim da su sadnice uzimali i oni mlađi, da ih deca nose u svoje škole, parkove, sve me to raduje, jer mladi i treba više da se uključe u društveni život", poručila je Slavica.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Ruma. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike