24SEDAM KIKINDA Veličanstven Vidovdanski koncert u Senti - predstavili se hor i orkestar “Attendite”

28.06.2021

07:22

0

Autor: 24sedam

Veličanstveni Vidovdanski koncert otvoren je himnom “Bože pravde"

24SEDAM KIKINDA Veličanstven Vidovdanski koncert u Senti - predstavili se hor i orkestar “Attendite”
hor 2 - Copyright Opština Kikinda

Senćanskoj publici, na Vidovdan, predstavili su se članovi hora i orkestra kikindskog Kulturnog centra. Koncert “Srbija je najlepša pesma” plod je sporazuma o saradnji između našeg Kulturnog centra i Srpskog kulturnog centra „Stevan Sremac“ iz Sente, koji je nedavno potpisan. 

Kikinđani su se publici u Domu kulture u Senti predstavili numerama koje su deo našeg nacionalnog identiteta. Veličanstveni Vidovdanski koncert otvoren je himnom “Bože pravde”.

Opština Kikinda
 

- Čestitam umetnicima na vrhunskoj izvedbi. Uveren sam da će senćanskoj publici ostati u dugom i lepom sećanju - rekao je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i izrazio uverenje da će započeta saradnja obogatiti kulturnu ponudu u Kikindi i Senti. 
Takvog je stava i Miroslav Basarić, direktor Srpskog kulturnog centra „Stevan Sremac“.

- Ovo je za nas bio poseban kulturni događaj. Drago mi je što je naša saradnja, na ovaj način, započela baš na Vidovdan - konstatovao je Basarić. 

Opština Kikinda
 

Igor Stojkov, sekretar SO Senta i pokrajinski poslanik, nije krio zadovoljstvo nakon koncerta “Srbija je najlepša pesma”.

- Važno je što je koncert u Senti održan baš na Vidovdan. Zahvalni smo našim prijateljima iz Kikinde i uvereni da je ovo samo početak saradnje koje će se u narednom periodu intenzivirati na obostrano zadovoljstvo - ocenio je Stojkov.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike