24SEDAM KIKINDA Počeli 36. "Dani ludaje", poziv za građane Bora

22.08.2021

16:05

0

Autor: 24sedam

Promocija manifestacije, koja će se održaće se d 9. do 12. septembra

24SEDAM KIKINDA Počeli 36. "Dani ludaje", poziv za građane Bora
Kikinda Dani ludaje - Copyright Opština Kikinda

Da su “Dani ludaje” turistička manifestacija koja gostima nudi uživanje za sva čula, Kikinđani su uverili posetioce “Dana Brestovačke banje”. Promocija manifestacije, koja će se održati od 9. do 12. septembra, proistekla je nakon povezivanja naše i Turističke organizacije grada Bora:

- Poslednjih nekoliko meseci intenzivirali smo saradnju u oblasti turizma sa nekoliko gradova, naravno i sa Borom. Nedavno smo ugostili Bobanu Gramić, v.d. direktoricu TO Bor, a sad smo mi njihovi gosti. Ovo nije naša prva poseta Boru. Zapaženo je prošla naša gastronomsko- muzička promocija. Uz tamburaše i naše specijalitete, i nezaobilazne bundevare, dočarali smo posetiocima “Dana Brestovačke banje” delić atmosfere koji ih očekuje u prestonici džinovskih ludaja. Sudeći po reakcijama posetilaca, ovako nešto nisu imali prilike da ranije vide- saopštila je Jasmina Milankov, v.d. diretorica TO Kikinda. “Dane Brestovačke banje” organizovala je TO Bor, u saradnji sa lokalnim Centrom za kulturu, i pod pokroviteljstvom grada Bora:

- Ovo je naša najznačajnija turistička manifestacija. Ona je izložbeno- promotivnog i takmičarskog karaktera. Posebno nam je drago što su sa nama i naši dragi gosti iz Kikinde. Njihov kulturno-umetnički program i najava “Dana ludaje”, zaista je bio upečatljiv. Naša saradnja neće biti zasnovana samo na turizmu- navela je ona, Takvog je stava i Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora:

- Obe srpske dinastije, Karađorđevići i Obrenovići, ovde su imale svoje konake. Ponosimo se činjenicom da smo Evropa u malom i da ovde živi 21 nacija. “Dani Brestovačke banje” prilika su da pokažemo bogatstvo i šarolikost naše narodne radinosti, običaja i tradicije. Poznajem vašeg ambicioznog gradonačelnika. Drago mi je što su stara prijateljstva između Kikinđana i Borana obnovljena. Sa zadovoljstvom ćemo Kikinđanima uskoro pokazati našu kulturnu i gastronomsku šarolikost -poručio je gradonačelnik Bora.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike