24SEDAM KIKINDA Za deset dana konstitutivne sednice Saveta mesnih zajednica

16.08.2021

13:22

0

Autor: 24sedam

Sva biračka mesta otvorena su u 7 sati, a glasalo se do 20 časova

24SEDAM KIKINDA Za deset dana konstitutivne sednice Saveta mesnih zajednica
Kikinda sednica 1 - Copyright Opština Kikinda

Na nedeljim izborima za članove devet Saveta mesnih zajednica nije bilo prekida i ometanja izbornog ciklusa. Izborni materijal dostavljen je na vreme, a to se odnosi i na početak i kraj glasanja- saopštio je Dragiša Mihajlović, predsednik Izborne komisije grada Kikinde za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica:

- Sva biračka mesta otvorena su u 7 sati, a glasalo se do 20 časova. Izbori u svih devet sela protekli su u fer i korektnoj atmoferi. Pravo glasa imao je 16.891 birač, a na 25 biračkih mesta glasalo je 6.943 birača, odnosno 41,18 odsto- kazao je Mihajlović i pojasnio dalju procedure konstutuisana Saveta mesnih zajednica:

- U roku od deset dana, izabrani članovi Saveta mesnih zajednica u obavezi su da sazovu konstitutivne sednice na kojima će se iz sastava članova izabrati predsednik Saveta MZ i njegov zamenik. Prvoj sednici precedavaće najstariji član Saveza MZ na kojoj se biraju predsednik i zamenik. Odluke se donose većinom glasova- izjavio je Mihajlović. Izborna komisije grada Kikinde za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica utvrdila je rezultate izbora. U Nakovu je izašlo 43,30 odsto, odnosno 662 birača. Za članove Saveta MZ Nakovo izabrani su Slobodan Utržan, Olivera Latinović, Branislav Čubrilo, Milan Vlajić i Jovan Galić. Nedeljim izborima u Banatskom Velikom Selu odazvalo se 48,62 odsto, ili 985 glasača:

Opština Kikinda
 

- Izabrani kandidati za članove Saveta MZ su Mira Pećanac, Zoran Karanović, Mihajlo Vekić, Goran Uzelac i Milan Stanković. U Novim Kozarcima na izbore je izašlo 820 glasača, odnosno 53,25 procenata. U Savet MZ izabrani su Dragoljub Ćosić, Ivana Stupar, Vukašin Majkić, Sonja Karanović i Marko Čavka. Dušan Marjanović, Branka Ratić, Vedran Đurasović, Milan Števin i Geza Čanji izabrani su za članove Saveta MZ Rusko Selo. U ovom selu je glasalo 1.050 glasača, odnosno 47, 23 odsto upisanih u birački spisak- naveo je Mihajlović.

U Banatskoj Topoli je na nedeljne izbore izašlo 387 glasača, što predstavlja 58,50 odsto. Nedeljko Cimeša, Aleksandar Milošević i Silard Kiš novi su članovi Saveta MZ u ovom selu. U Bašaidu će to biti Bojan Mikalački, Aneta Jankov, Bojan Jankov, Biljana Jeremić i Boris PopĆirić. Glasalo je 1.148 osoba, odnosno 48, 69 procenata.

U narednom periodu Savet MZ Mokrin činiće Goran Ristić, Zorana Kostić, Željko Radaković, Dejan Ivanović i Radoslav Pribiš. U Mokrinu se izborima odazvalo 1.068 glasača, što predstavlja 25,95 odsto. U Iđošu će Savet MZ činiti Ivanka Grujić, Goran Stančul, Tomislav Simin, Nadica Gligorin i Slobodan Aleksić, a u Sajanu Zoltan Tot, Janoš Kabok i Milenko Vasiljević. Na nedeljnim izborima, u Iđošu je na izbore izašlo 574 glasača, odnosno 30,54 odsto. Skromiji izborni rezultat zabeležen je u Sajanu. Izborima se odazvalo 249 glasača, ili 27,33 odsto.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike