24SEDAM KIKINDA U toku akcija sakupljanja kabastog otpada na selima

05.08.2021

19:42

0

Autor: 24sedam

Više od hiljadu tona otpada godišnje se sakupi putem odlaganja kabastog smeća.

24SEDAM KIKINDA U toku akcija sakupljanja kabastog otpada na selima
Kikinda akcija čišćenja - Copyright Opština Kikinda

Akcija sakupljanja i odlaganja kabastog krupnog otpada u selima počela je 20. jula i trajaće 50 dana, istakla je sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Miroslava Krnić. Kako se akcija odvija uverila se danas u Nakovu.

- U mesnim zajednicama ova akcija, koja se ne naplaćuje, trajaće do 9. septembra. Nakon toga nastavlja se u Kikindi. Akcija odnošenja krupnog otpada s kućnog praga tražena je od strane sugrađana jer na ovaj način mogu da odlože sve što im ne treba, a ne mogu da bace u kante za odnošenje komunalnog otpada. U velikim kontejnerima odlaže se stari nameštaj, električni uređaji i sve ono što može da ošteti ne samo kante, koje ima svako domaćinstvo, nego i kamione za odvoženje otpada. Pored toga što je naišla na dobar odziv sugrađana na ovaj način edukujemo ih o načinima pravilnog odlaganja otpada – napomenula je Miroslava Krnić i dodala da je u okviru projekta Ministarstva za zaštitu životne sredine, upravljanje otpadom, Kikinda dobila 131 kantu zapremine 240 litara za odlaganje otpada iz domaćinstava. One će biti dodeljenje porodicama sa pet i više članova.

Više od hiljadu tona otpada godišnje se sakupi putem odlaganja kabastog smeća. U našem gradu akcija se organizuje od 2018. godine.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike