24SEDAM KIKINDA Gradonačelnik čestitao osvajačima svetskog srebra i evropske bronze

08.07.2021

08:11

0

Autor: 24sedam

Bila mi je čast da predstavljam Srbiju i da donesem medalju u Kikindu - kaže Vladimir Tepavac

24SEDAM KIKINDA Gradonačelnik čestitao osvajačima svetskog srebra i evropske bronze
DSC_0422-w1024 - Copyright Opština Kikinda

Da kikindski sportisti i na reprezentativnom planu ređaju pobede potvđuju medalje naših košarkašica, strelaca i rukometaša.

Dušku Petrovu, najtrofejnijem kikindskom strelcu, standardnom reprezentativcu i osvajaču srebrne medalje na Svetskom kupu u Osijeku, čestitao je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

On i Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu, od srca su na bronzanoj medalji čestitali i članovima rukometne reprezentacije Srbije - golman i kapiten, Vladimir Tepavac i fizioterapeut naše reprezentacije Aleksandar Pavlov, osvojili su bronzanu medalju na 12. Evropskom prvenstvu gluvih i nagluvih u Zagrebu. 

- Da je Kikinda zaista grad sporta potvđuju uspesi naših sugrađana. Duško Petrov uvek nas obraduje na velikim takmičenjima.Siguran sam da će u narednom olimpijskom ciklusu uspeti da overi vizu i nađe se na narednoj Olimpijadi. Svaka čast i Vladimiru Tepavcu i Aleksandru Pavlovu. Vladimir je ponovo dokazao da je veliki čovek i sportista. Zasluženo je najbolji golman Evropskog prvenstva gluvih i nagluvih u Zagrebu i član idealnog tima - izjavio je Lukač.

Petrov je priznao da mu je drago što je ponovo oslonac kluba u kom je ponikao.

Opština Kikinda
 

- Upravo je gradonačelnik svojim zalaganjem doprineo da se vratim u Kikindu. Dosta toga je u proteklom periodu učinjeno za kikindski sport. To je slučaj i sa mojim klubom i streljanom. Evropsko prvenstvo nisam odradio kako sam planirao, ali smo kao reprezentacija stigli do srebra na Svetskom kupu, takođe u Osijeku. Daću sve od sebe da se plasiram na sledeće OI u Parizu - poručio je Petrov.

Da mu je bronza iz Zagreba u impozantnoj kolekciji odličja sa najvećih takmičenja i najdraža, potvrdio je Vladimir Tepavac. To mu je čak osma medalja. Njegove sjajne odbrane u Zagrebu, donele su mu titulu najboljeg golmana Evropskog prvenstva, a izabran je i za člana idealne postave.

- Bila mi je čast da predstavljam Srbiju i da donesem medalju u Kikindu. Za mene je najemotivniji trenutak kad pevam našu himnu. Taj osećaj ne mogu rečima da opišem. Naredne godine nas očekuje Olimpijada u Brazilu - kazao je Tepavac.

Interesantno je da o dobroj fizičkoj spremi obojice naših reprezentativaca brine Aleksandar Pavlov.

- Velika je čast biti deo reprezentacije Srbije i predstaljati Kikindu na tako velikom takmičenju - priznao je Pavlov.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike