24SEDAM KIKINDA Grad se konačno pridružio Pokretu za decu "Tri plus"

18.06.2021

13:07

0

Autor: 24sedam

Ugovor o saradnji potpisao je gradonačelnik Nikola Lukač

24SEDAM KIKINDA Grad se konačno pridružio Pokretu za decu "Tri plus"
tri plus - Copyright Opština Kikinda

Pokretu za decu “Tri plus” danas je i zvanično pristupila Kikinda. Ugovor o saradnji koji će vlasnicima ponosne kartice “Cena minus za 3+” omogućiti brojne pogodnosti i popuste potpisali su Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i Vladica Gavrilović, predsednik Pokreta za decu “Tri plus”.

- Heroji su supružnici koji se odluče da imaju troje i više dece. Uvereni smo da će im značiti konkretna pomoć i pogodnosti koje takvim porodica pruža ova kartica. Spremni smo da sve uradimo kako bi se povećao natalitet, da na našem trgu i igralištima bude više dece. Siguran sam da će se ovdašnji javni sektor, ali i privatan sektor uključiti i podržati da i u našoj sredini što pre zaživi ponosna kartica “Cena minus za 3+”. Očekujem da vrlo brzo započne distribucija kartica, a s obzirom da je epidemiološka situacija dobra, već sledeće nedelje ćemo sa našim prijateljima iz Pokretu za decu “Tri plus” definisati dinamiku i kriterijume za dodelu kartica - saopštio je Lukač. 

Opština Kikinda
 

Da vlasnike ove kartice očekuju brojne pogodnosti, od popusta prilikom kupovine u maloprodajnim objektima kompanija koje su partneri projekta, ali i manji računi za komunalije ili taksi prevoz, na području svih gradova i opština koje su pristupili Pokretu za decu “Tri plus” potvrdio je Vladica Gavrilović, predsednik ovog pokreta.

Opština Kikinda
 

- Pokretu su se pridružile 24 lokalne samouprave. Da bi nas u budućnosti bilo isto kao danas, potrebno je da imamo mnogo više porodica sa troje i više dece. U Srbiji, prema poslednjim podacima, ima 138.000 takvih porodica. Cilj nam je da probudimo svest kod građana, da se svi zajedno maksimalno potrudimo kako bi taj postigli, dakle da popravimo porazan natalitet. Inače, nakon izjave saglasnosti dobija se ova kartica koja pruža brojne pogodnosti i usluga ljudi velikog srca koji će se odreći dela profita zarad onih kojima je to potrebno - naveo je Gavrilović.

 
Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike