24SEDAM KIKINDA Stanari Nemanjine ulice od naredne zime imaće kvalitetnije grejanje

15.06.2021

12:15

0

Autor: 24sedam

Trasa duga 130 metara upotpunosti će biti zamenjena

24SEDAM KIKINDA Stanari Nemanjine ulice od naredne zime imaće kvalitetnije grejanje
radovi 1 - Copyright Opština Kikinda

U toku je rekonstrukcija vrelovoda u Nemanjinoj ulici, a gradilište su danas obišli gradonačelnik Nikola Lukač i direktor JP “Toplana” Dušan Marjanović. 

Gradonačelnik Lukač istakao je da su ovo značajni radovi, pre svega za korisnike.

- U ovom delu grada veliki je broj korisnika daljinskog grejanja. Zbog čestih havarija bilo je i čestih pritužbi sugrađana. Oni će od naredne zime imati kvalitetnije grejanje. “Toplana” će i ovog leta raditi na zameni najkritičnijih delova toplovoda što će doprineti da kvalitet daljinskog grejanja bude bolji. Podsetiću da je od početka godine cena daljinskog grejanja niža, a investicije će biti urađane na zadovoljstvo korisnika. Lokalna samouprava podržaće sve projekte ovog javnog preduzeća – istakao je Lukač.

Opština Kikinda
 

Trasa duga 130 metara upotpunosti će biti zamenjena, rekao je Marjanović.

- U proteklih nekoliko godina upravo na ovom delu vrelovoda imali smo dosta havarija tokom grejne sezone. U rekonstrukciju će biti uloženo pet miliona dinara, a radovi su podeljeni u dve faze. Prva faza, koja se danas završava, podrazumeva zamenu cevi od ugla ulica Đoke Radaka i Nemanjine do ulaza na veliki parking. Druga faza obuhvatiće deo Nemanjine ulice od broja 5 do broja 9 i ona počinje sutra – rekao je Marjanović.

Opština Kikinda
 

U ovoj godini završena je i rekonstrukcija toplovoda u Svetosavskoj ulici u Mikronaselju u dužini od 110 metara. Planira se i zamena toplovoda kod Osnovne muzičke škole “Slobodan Malbaški” i zamena priključka kod zgrade Osnovnog suda. Za sve radove planirano je između 15 i 20 miliona dinara.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike