24SEDAM KIKINDA Humanistima velikog srca odato priznanje u Crvenom krstu

14.06.2021

10:36

0

Autor: 24sedam

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, na prigodnoj svečanosti, humanistima je čestitao Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde

24SEDAM KIKINDA Humanistima velikog srca odato priznanje u Crvenom krstu
Opština Kikinda

Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, u kikindskom Crvenom krstu, upriličena je dodela priznanja najhumanijim sugrađanima i kolektivima koji su prednjačili u akcijama darivanja dragocene tečnosti. 

Priznanja su uručena davaocima koji su krv dali 100, 75, 50 i 35 puta, dok su plakete “Plaketa “Široko srce” za najhumaniju sredinu, zaslužile Tehnička škola, Udruženje građana DORA, MZ Mokrin i kolektiv fabrike MSK. Da je Kikinda jedna od jedna od najhumanijih sredina u Vojvodini i Srbiji, potvrđuje i ova slika. 

Opština Kikinda
 

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, na prigodnoj svečanosti, humanistima je čestitao Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

- Ogromnu zahvalnost zaslužuju ovi plemeniti ljudi. Na ovaj način potvrdili su svoju humanost. Moglo bi se reći da su oni naši tihi heroji. Pozivam Kikinđane I meštane naših sela da nastave da se odazivaju akcijama dobrovoljnog davanja krvi - rekao je Lukač. 

Nadovezala se Danijela Bjeljac, sekretarka Crvenog krsta.

Opština Kikinda
 

- Ovo je dan kad odajemo priznanje našim najhumanijim sugrađanima. Na prigodnoj svečanosti uručili smo i zahvalnice najmlađim sugrađanima, dobitnicima nagrada na konkursu “Krv znači život”. Veliki doprinos dali su i članovi našeg Kluba 25 - navela je ona. 

Među 26 nagrađenih davalaca bio je i Dušan Francuski (55) iz Kikinde. On je krv darivao 101 put-

- Prvi put to sam učinio u vojsci, dok sam redovno krv počeo da dajem kad sam se zaposlio u kikindskoj Livnici - ispričao je Francuski.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti