24SEDAM INĐIJA Đaci Beške u studijskoj poseti Italiji

06.12.2021

08:08

0

Autor: 24sedam

Druga mobilnost je održana u rumunskom gradu Krajovi, a treća mobilnost u Italiji

24SEDAM INĐIJA Đaci Beške u studijskoj poseti Italiji
NS - Copyright Opština Inđija

Petoro učenika i dva nastavnika Osnovne škole „Braća Grulović“ iz Beške boravili su u studijskoj poseti gradu San Sevoro u Italiji u okviru programa „Erazmus +“ Fondacije Tempus. Poseta predstavlja nastavak projekta „Čuvari Zemlje 21. veka“ u kojem učestvuju škole iz Italije i Rumunije.

U toku realizacije projekta intenzivno se radilo na edukaciji učenika o očuvanju vodenih ekosistema. Aktivnosti projekta podrazumevale su i tri mobilnosti, od kojih je prva održana u Srbiji putem onlajn platforme.

Druga mobilnost je održana u rumunskom gradu Krajovi, a treća mobilnost u Italiji.

Tokom pet dana boravka u Italiji, učenici iz Beške su se upoznali sa značajem i zaštitom ekosistema mora kroz brojne edukativne i kreativne radionice u ambijentalnoj nastavi.

Najveću utisak na učenike ostavio je, po malo već zaboravljeni način lova ribe pomoću platforme „trabuki“, kao i posmatranje flamingosa u najvećoj solani u Evropi.

Šetnjom kroz nacionalni park del Gargano i muzej upotpunjeno je njihovo znanje o flori i fauni ovog dela Jadranske obale.

Nakon ove posete, realizacija projekta „Čuvari Zemlje 21. veka“ ulazi u završnu fazu, kada će se prikupiti svi primeri dobre prakse i predstaviti u Priručniku koji će biti štampan na četiri jezika: srpskom, rumunskom, italijanskom i engleskom.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike