24SEDAM KIKINDA Ekološku predstavu “Laneta” videće mališani svih 18 vrtića PU "Dragoljub Udicki"

04.06.2021

08:52

0

Autor: 24sedam

Narednih dana, glumci Dečjeg pozorišta “Lane” izvešće ovu predstavu i u ostalim gradskim i seoskim vrtićima Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki"

24SEDAM KIKINDA Ekološku predstavu “Laneta” videće mališani svih 18 vrtića PU "Dragoljub Udicki"
Ekološka predstava Opština Kikinda 3 - Copyright Opština Kikinda

Povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, mališani vrtića “Plavi čuperak”, “Miki” i “Mendo” danas su uživali u predstavi “Zdravko Prljavko”. 

Narednih dana, glumci Dečjeg pozorišta “Lane” izvešće ovu predstavu i u ostalim gradskim i seoskim vrtićima Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki”. Da su mališani uživali u predstavi, uverili su se gradonačelnik Nikola Lukač, Milena Živkov, članica GV za obrazovanje i kulturu, kao i Stevan Iličić, član GV za ekologiju. Prema oceni Iličića, i ovo je jedan od načina da se deci, već u ovom uzrastu, ukaže na neophodnost zaštite životne sredine.

Opština Kikinda
 

- Ova ekološko- edukativna predstava najbolji je način da deca nauče sa brinu i čuvaju životnu sredinu. Na nama starijima je da im damo dobar primer, a na njma da prihvate zdrav način života i da čuvaju životnu sredinu - rekao je Iličić. 

Da sa Dečjim pozorištem “Lane” imaju dugogodišnju i plodonosnu saradnju potvrdila je Kristina Drljić, direktorica PU “Dragoljub Udicki”.

Opština Kikinda
 

- Neću pogrešiti ako kažem da je to nešto više od saradnje i da nas vezuje iskreno prijateljstvo. Na ovaj način, svi zajedno edukujujemo naše mališane. Za to su, pre svih, zaslužni naši vaspitači. Deca su zaista uživala jer zbog epidemije dugo su bili lišeni i ovakvih stvari, i skoro niko nije mogao da ulazi u naše vrtiće. Lane je zbog kovid krize izostala tradicionalna priredba predškolaca. Srećom, ove godine ćemo svi zajedno uživati u njihovoj pesmi i igri. Priredbu ćemo upriličiti posle 20. juna - potvrdila je Drljić. 

Opština Kikinda
 

Direktor i glumac Dečjeg pozorišta “Lane”, Aleksandar Maletin, izrazio je zadovoljstvo što sa najvernijom publikom mogu da se druže i u vrtićima i dodao da planiraju gostovanja u Čoki, Novom Miloševu i Novom Bečeju.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike