24SEDAM KIKINDA Bazeni spremni, nema više besplatnog deljenja sezonskih ulaznica

01.06.2021

12:14

0

Autor: 24sedam

Na bazenima u Banatskom Velikom Selu, nova sezona počeće 18. juna

24SEDAM KIKINDA Bazeni spremni, nema više besplatnog deljenja sezonskih ulaznica
Bazen, Opština Kikinda 2 - Copyright Opština Kikinda

Kupališna sezona na otvorenim bazenima SC "Jezero" počeće 10. juna, a kao i ranijih godina, prvog dana ulaz se neće naplaćivati. 

Na bazenima u Banatskom Velikom Selu, nova sezona počeće 18. juna, najavio je danas Dejan Pudar, direktor SC "Jezero" i podvukao da su cene karata korigovane nakon 12 godina.

Opština Kikinda
 

- Svesni smo da je to nepopularna mera, ali smo iz ekonomskih razloga bili prinuđeni da to uradimo. Nova sezona koju smo nazvali "Kikindsko more" doneće značajne novine koje se odnose na prateće programe, ali bih kao najvažniju izdvojio sledeću. U prethodnom periodu postojala je, meni neshvatljiva praksa, besplatnog deljenja sezonskih karata po nekim prijateljskim i kumovskim linijama. Dobijali su ih funkcioneri, direktori... Želimo da tome dođe kraj i da to više ne bude praksa- poručio je Pudar. Da toga više neće biti svojim primerom su potvrdili Milenko Jovanov, republički poslanik i njegova koleginica, pokrajinska poslanica, Stanislava Hrnjak. Oboje su na blagajni “Jezera” kupili sezonske karte:

- Želim da podržim ideju direktora Dejana Pudara da se prestane sa deljenjem besplatnih sezonskih ulaznica. To je jedna ružna i besmislena praksa koja je trajala dugi niz godina. Dobijali su ih ljudi kojima je to najmanje bilo potrebno jer su u takvoj finansijskoj situciji da lako mogu da plate ulaz na bazen. Svojim primerom želimo da damo podršku ovoj akciji, ali i da svima koji ovih dana, po navici, zivkaju i traže besplatne karte, pošaljemo jasnu poruku - direktan je Jovanov. 

Opština Kikinda
 

Podršku nameri poslovodstva “Jezera” da se ovome stane na kraj dala je i Stanislava Hrnjak, pokrajinska poslanica.

- Ako želimo da očuvamo ovu sportsku instituciju i unapređujemo njen rad, onda moramo da razumemo da to ima svoju cenu. Ova cena opravdava kvalitet koji se u SC “Jezero” podiže iz meseca mesec. Pozivam sugrađane da koriste usluge “Jezera” i kupe sezonsku kartu kao što smo i to danas uradili - rekla je Hrnjak. 

Direktor Pudar saopštio je da će cena dnevne karte za odrasle iznositi 300, a za decu 200 dinara. Cena kartice sa 10 ulazaka košta 2.000 dinara, dok za 25 ulazaka staje 4.500 dinara. Za karticu sa 50 ulazaka treba da se izdvoji 7.500 dinara.

- Deca do pet godina ne plaćaju. Na bazene će besplatno moći da uđu deca sa posebnim potrebama i njihova pratnja, kao i trudnice. Sezonske karte za otvorene bazene važiće do 31. oktobra - naveo je Pudar.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike