24SEDAM KIKINDA "Maturantska parada” okupila mladost, plesali i gradski funkcioneri

28.05.2021

09:54

0

Autor: 24sedam

U ovogodišnjem plesu mladosti i lepote učestvovala su 344 maturanta

24SEDAM KIKINDA "Maturantska parada” okupila mladost, plesali i gradski funkcioneri
CDA_5380-w1024 - Copyright Foto: Opština Kikinda

U centru grada, tačno u podne, maturanti, njihovi profesori i direktori zaigrali su uz prepoznatljive taktove Štrausovog kadrila iz operete "Slepi miš". Veseloj atmosferi nisu mogli da odole ni funkcioneri lokalne samouprave, pa su i oni bili deo upečatljive slike. U ovogodišnjem plesu mladosti i lepote učestvovala su 344 maturanta. Dosad je ova manifestacija okupila ukupno 6.500 maturanata:

- Čestitam vam završetak srednjoškolskog obrazovanja. Ovde se završava, siguran sam, najlepši i najbezbrižniji deo vaših života. Iza vas ostaju bezbrižno detinjstvo i tinejdžerski dani. Vaše odluke biće deo vaših mogućnosti. Budite onaki kakvi ste bili u srednjoj školi, volite vaše prijatelje i Kikindu. Budite ponos vaših roditelja- poručio je Lukač. Aktivna učesnica 14. “Maturantske parade” bila je i Dijana Jašić Kiurski, zamenica gradonačelnika:

- Zaista je prelep osećaj biti ovde na trgu sa kikindskim maturantima, biti deo ove atmosfere. Ovo je spoj ljubav i najlepših osećanja. Želim ovog generaciji maturanata da kroz život idu hrabro, Neka se bore i uče, završe fakultete i postanu dobri ljudi- rekla je ona. Nakon nezaobilaznog kola, maturanti su veselje, uz trubače, nastavili ispred Kurije. Da je i 14. “Maturantska parada” u potpunosti uspela konstatovao je Marko Markovljev, organizator programa kikindskog Kulturnog centra, koji svih ovih godina brine da ova manifestacija u Kikindi savršeno izgleda:

- Mi smo se našli u grupi 56 gradova i opština širom Srbije i regiona u kojima su maturanti učestvovali u sinhronizovanom plesu. Drago mi je što manifestacija u kontinutetu traje skoro deceniju i po - kazao je Markovljev.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike