24SEDAM INĐIJA Žene Srema, Banata i Bačke u srcu Beograda

08.11.2021

12:25

0

Autor: 24sedam

Manifestacija je izložbeno-takmičarskog karaktera

24SEDAM INĐIJA Žene Srema, Banata i Bačke u srcu Beograda
ŽENE SREMA, BANATA I BAČKE 06 - Copyright Opština Inđija

U tržnom centru Galerija u kompleksu „Beograd na vodi“ održana je manifestacija "Žene Srema, Banata i Bačke u srcu Beograda", tokom koje je prikazano stvaralaštvo žena koje od zaborava čuvaju svoje običaje, kulturu i tradiciju.

Na manifestaciji su učestvovala i dva udruženja sa teritorije opštine Inđijia i to Udruženje žena „Banstolka“ i Udruženje „MagIn“. U jednoj od takmičarskih disciplina u kojoj se ocenjivao najbolji liker svoje proizvode dalo je Udruženje „MagIN“ koje je osvojilo treću nagradu za liker od kupina koje je pored zahvalnice na poklon dobilo tablet.

Posetioci su imali priliku da uživaju u bogatom izboru i degustaciji najboljih štrudli po kojima je ovaj deo Srbije nadaleko poznat, kao i raznovrsnih likera vrednih domaćica uz bogat prateći kulturno-umetnički program.

Manifestacija je izložbeno-takmičarskog karaktera, te su tako dodeljene nagrade za najlepši izložbeni štand, za najbolji liker, za namlađu i najstariju kao i za najstilizovaniju učesnicu. Učesnici su se oproboli i u takmičenju u razvlačenju kora.

Posetioci su mogli da pogledaju izložbu fotografija jeleka i da se u istima fotografišu.

Organizator događaja je UŽ „Naše nasleđe“, a cilj ove manifestacije je promocija kreativnosti i stvaralaštva žena i njihovo ekonomsko osnaživanje.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike