24SEDAM VLADIMIRCI Raspisan konkurs za raspodelu podsticajnih sredstava za navodnjavanje

10.06.2021

12:00

0

Autor: 24sedam

Konkurs se objavljuje u listu "Glas Tamnave" Ub, na zvaničnoj internet stranici i sajtu opštine Vladimirci

24SEDAM VLADIMIRCI Raspisan konkurs za raspodelu podsticajnih sredstava za navodnjavanje
konkursimage - Copyright Foto: Opština Vladimirci

Na osnovu Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Vladimirci za 2021.godinu, broj 320-72/21-II od 17.05.2021.godine i Odluke načelnika opštinske uprave opštine Vladimirci broj 320-104/21-IV od 02.06.2021.opštinska uprava opštine Vladimirci, Odeljenje za poljoprivredu, turizam i društvene delatnosti objavljuje konkurs.

KONKURS ZA DOSTAVLjANjE PRIJAVE ZA DODELU PODSTICAJNIH SREDSTAVA ZA ISKOPAVANjE (BUŠENjE) BUNARA NA TERITORIJI OPŠTINE VLADIMIRCI ZA 2021. GODINU

PREDMET KONKURSA
Konkursom se uređuju uslovi, način i kriterijumi dodele podsticajnih sredstava za navodnjavanje na teritoriji opštine Vladimirci za 2021. godinu. Podsticajna sredstva su namenjena za bušenje dubinskih vodozahvata.

PODNOSIOCI PRIJAVA

Prava na dodelu podsticajnih sredstava za bušenje dubinskih vodozahvata može ostvariti fizičko lice – nosilac registrovanog aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije opštine Vladimirci.

OPŠTI USLOVI

1. Podsticajna sredstva koriste se za iskopavanje (bušenje) bunara u funkciji navodnjavanja u povrtarskoj, voćarskoj, ratarskoj i stočarskoj proizvodnji na području opštine Vladimirci.

2. Razmatranje prispelih prijava vršiće Komisija za poljoprivredu.

3. Najveća dubina bunara, za koju se daju podsticajna sredstva, je 125m, a minimalna dubina 30m. Podsticajna sredstva se mogu koristiti za jedan bunar u 2021. godini.
Iznos podsticajnih sredstava je 3.000,00 dinara po dužnom metru. Maksimalan iznos podsticajnih sredstava je 375.000,00 dinara za jedan bunar. Podsticajna sredstva se dodeljuju kao bespovratna.

Pravo na korišćenje podsticajnih sredstava imaju poljoprivredni proizvođači upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva po osnovu prava svojine poljoprivrednog zemljišta koje se nalazi na teritoriji opštine Vladimirci na kojem obavljaju poljoprivrednu proizvodnju.

4. Poljoprivredni proizvođači koji konkurišu, potrebno je da dostave sledeću dokumentaciju:
– Popunjenu i potpisanu Prijavu za dodelu podsticajnih sredstava;
– Kopiju potvrde o registraciji poljoprivrednog gazdinstva;
– Fotokopiju namenskog računa poslovne banke;
– Fotokopiju lične karte;
– Setvenu strukturu (obeležena parcela);
– Uverenje o izmirenim dospelim poreskim obavezama, izdato od strane nadležnog organa Opštinske uprave opštine Vladimirci;
– Potvrda od nadležnog organa Opštinske uprave opštine Vladimirci da za predmetnu investiciju nisu korišćene subvencije u poslednjih 10 godina.

5. Prijava na konkurs za korišćenje podsticajnih sredstava podnosi se Odeljenju za poljoprivredu, turizam i društvene delatnosti opštine Vladimirci.

6. Konkurs ostaje otvoren od 10.06.2021. godine do 30.06.2021. godine.

7. Kontrolu korišćenja podsticajnih sredstava vrši Odeljenje za poljoprivredu, turizam i društvene delatnosti opštine Vladimirci.

8. Prioritet odobravanja vršiće se po redosledu pristiglih Prijava na konkurs.
Obrazac prijave na konkurs se preuzima u prostorijama Odeljenja za poljoprivredu, turizam i društvene delatnosti opštine Vladimirci. Za detaljnije informacije pozvati na telefon 015/513-415, kontakt osoba Dragan Zarić.

Konkurs se objavljuje u listu „Glas Tamnave” Ub, na zvaničnoj internet stranici, sajtu opštine Vladimirci www.vladimirci.org.rs ,oglasnoj tabli Odeljenja za poljoprivredu, turizam i društvene delatnosti, oglasnoj tabli mesnih zajednica i lokalnim sredstvima javnog informisanja.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Vladimirci. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike