Drobnjak najavio: "Deonica Preljina-Pakovraće biće završena do kraja godine"

09.08.2021

12:43 >> 12:53

0

Autor: Nikola A.

Radnici za vreme visokih temperatura ne treba da se sklone sa gradilišta, oni su navikli na te temperature

Drobnjak najavio: "Deonica Preljina-Pakovraće biće završena do kraja godine"
Copyright Printscreen/Youtube/Happy

Rehabilitacija puteva, iako donosi brojne dobitke, pre svega ekonomske, utiče na trenutni život, od usporavanja saobraćaja pa i do oštećenja zaobilaznih puteva.

Leto je idealno vreme za radove. Kada će biti završene započete rekonstrukcije? Koliko je novca do sada izdvojeno za radove i šta su prioriteti? Na ova pitanja odgovore je dao direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Pročitajte još:

Radnici za vreme visokih temperatura ne treba da se sklone sa gradilišta, oni su navikli na te temperature, kaže za Prvu Televiziju direktor Puteva Srbije.

Sanacija lokalnih puteva koji su oštećeni prilikom rada na autoputu Preljina-Požega se, prema rečima Drobnjaka, konstantno sanira kako bi saobraćaj nesmetano mogao da funkcioniše.

– Svima u tom kraju obećavam, i bilo gde drugde gde se radi auto-put ili brza saobraćajnica, da kada saobraćajnice budu završene, i lokalni putevi će biti kvalitetniji i mnogo bolji nego što su bili. Kada bude završena deonica Preljina-Pakovraće, a to je do kraja godine, ti putevi će biti sanirani u martu, aprilu – ističe Drobnjak.

Odgovarajući na pitanje da li će biti ispoštovan rok po kome asfaltiranje deonice od Preljine do Pakovraće treba da počne 15. avgusta, rekao je da je ovaj rok malo pomeren i da će asfaltiranje početi nedelju-dve kasnije, odnosno krajem avgusta.

Drobnjak je najavio da se, radi povećanja bezbednosti saobraćaja, radi na projektu uvođenja naplate putarine za kamione teže od 12,5 tona na magistralnim putevima, kako bi se oni usmerili na auto-puteve.

Pročitajte još:

– U sklopu tog projekta bismo putem video-nadzora pratili teške kamione, naplaćivali im putarinu i usmeravali ih sa magistralnih puteva, kao što je recimo Ibarska magistrala – rekao je Drobnjak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike