Rešavaju se ekološki problemi u Prijepolju: Nova deponija za odlaganje građevinskog otpada u Ivanju

25.11.2020

13:46 >> 07:45

0

Zatvorena je i nesanitarna deponija Stanjevine, a biće izgređena i transfer stanica Banjica

Rešavaju se ekološki problemi u Prijepolju: Nova deponija za odlaganje građevinskog otpada u Ivanju
Copyright Foto:RINA

Da bi se sprečili neželjeni problemi deponovanja animalnog otpada – kosti, kože i mekih tkiva, zaklanih i uginulih životinja, na deponiju Duboki Potok, opštinsko rukovodstvo u Prijepolju u petak je organizovalo sastanak sa Republičkim veterinarskim inspektorom, opštinskom komunalnom inspekcijom i od njih je izričito zahtevalo sprovođenje kontrole i nadzora u klanicama na poštovanju procedure odlaganja animalnog otpada.

– U želji da potpuno zaustavimo odlaganje građevinskog otpada danas smo na Veću doneli odluku o formiranju nove lokacije u Ivanju za odlaganje ove vrste otpada koja bi u značajnoj meri rasteretila deponiju u Druglićima. Sutra smo zakazali sastanak sa rukovodstvom JKP ’Lim’ kako bismo napravili što bolju i efikasniju organizaciju sprovođenja dogovorenih aktivnosti na proširenju i održavanju deponije Duboki Potok – kazao je zamenik predsednika opštine Esad Hodžić.

Foto: RINA

Pročitajte još:

Nakon što godinama predstavlja jedan od najvećih ekoloških problema u Srbiji, zatvorena je i nesanitarna deponija Stanjevine, a biće izgređena transfer stanica Banjica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike