Mladi Piroćanac osvojio medalju: Srbin među najboljima na olimpijadi iz engleskog jezika

28.09.2021

17:49

0

Autor: M. P.

Devetogodišnji Mlađan Stojanović osvojio srebro u Italiji

Mladi Piroćanac osvojio medalju: Srbin među najboljima na olimpijadi iz engleskog jezika
Copyright Pixabay

Devetogodišnji Mlađan Stojanović iz Pirota osvojio je srebrnu medalju na međunarodnoj olimpijadi engleskog jezika "HIPPO 2021". 

Učenik 4. razreda "borio se" za medalju sa još 48.000 kandidata iz 45 zemalja, dok je u finalu bilo svega 180.

Iako mu osvajanje nagrade nije bio prioritet, on ne krije sreću.

- Prvo se pokazalo na ekranu, pre vremena! I niko to nije primetio. I onda tek posle, kada je izašlo, ja sam samo skočio - priča Mlađan za RTS.

Ivana Bojkić, profesorka engleskog jezika u Osnovnoj školi "8. septembar", koja je pratila Mlađana na takmičenju, ponosna je na uspeh koji su postigli u Italiji.

- Mlađa je izuzetno talentovan, međutim, radili smo, nije da nismo - kaže profesorka.

- Vežbali smo testove, veštinu slušanja i čitanja za peti i šesti razred. Dakle, radili smo iznad njegovog nivoa - dodaje ona.

Mlađan ne krije da je, osim znanja, u Italiju krenuo i sa jakom željom da se takmiči. Njegov uspeh nije iznenađenje za one koji ga poznaju, pogotovo za članove porodice. Kažu da je  oduvek bio svestrano dete. Pored stranog jezika, bavi se sportom, uspešan je i u matematici i muzici – paralelno pohađa muzičku školu, odsek klavir. 

Osvajanje znanja je, kaže devetogodišnji Mlađan, ono što ga ispunjava. Takmičenje u Italiji pamtiće ne samo po srebrnoj medalji i sertifikatu koji je priznat u celom svetu, već i po dobrom druženju i sklopljenim prijateljstvima. A šta će biti kad poraste, o tome još ne razmišlja. Uspeh mu, svakako, predstoji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike