Vozači, obratite pažnju: Sneg obustavio saobraćaj na više mesta u Srbiji

10.01.2021

09:11 >> 09:03

0

Autor: Jovana Vrećo

Mestimično i u raskvašenom stanju do pet centimetara snega ima i u drugim delovima zemlje

Vozači, obratite pažnju: Sneg obustavio saobraćaj na više mesta u Srbiji
Copyright RINA

Na teritoriji Užica, na svim državnim putevima I i II reda, na snazi je obustava saobraćaja za teretna motorna vozila zbog intenzivnih snežnih padavina, saopštili su jutros “Putevi Srbije”.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije, II prioriteta/B kategorije i III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima.

Pored toga, zbog snežnih padavina obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila sa prikolicom i poluprikolicom na delu puta kod Nove Varoši kao i kod Prijepolja, navodi se u saopštenju JP “Putevi Srbije”.

Savet za vozače

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, kao i da poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Beograda, Ivanjice, Kolubare, Mačve, Kragujevca, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara.

Radovi obustavili saobraćaj kod Tutina

Zbog radova na putu privremeno će biti obustavljen saobraćaj na državnom putu na deonici Pazarište-Tutin, saopštilo je Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Radovi kod sela Nadumce izvode se na punom profilu puta, a alternativni putni pravac za vreme obustave saobraćaja su državni put II A reda broj 203, deonica Pazarište – Dojeviće, državni put I B reda broj 29, Dojeviće – Novi Pazar, državni put I B reda broj 22, Novi Pazar – Bregovi ili državni put II A reda broj 203, Bregovi – Tutin.

Pixabay

JP „Putevi Srbije“ saopštio je i da će u toku noći biti na snazi potpuna obustava saobraćaja na toj deonici, a radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Železnički saobraćaj odvija se nesmetano i pored snega

Železnički saobraćaj u celoj zemlji se i pored snežnih padavina odvija nesmetano i bez teškoća, izjavio je danas za Tanjug Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije.

On je rekao da železnica i u ovakvim vremenskim uslovima redovno i bezbedno funkcioniše.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike