Izdate upotrebne dozvole za gondole na Kopaoniku i Zlatiboru

18.01.2021

14:46

0

Autor: Jovana Vrećo

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture postupajući po zahtevima investitora izdalo je rešenja

Izdate upotrebne dozvole za gondole na Kopaoniku i Zlatiboru
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture postupajući po zahtevima investitora, a to su Republike Srbija, odnosno JP ,,Skijališta Srbije”” i Opštine Čajetina, izdalo je rešenja kojima se odobrava upotreba izvedenih radova na izgradnji gondola na Kopaoniku i Zlatiboru.

– Otvaranje gondole Brzeće – Mali Karaman koje se očekuje u najskorijem periodu, deo je projekta Srbija 2025 vredan 3,2 milijarde dinara. Ovom investicijom omogućiće se razvoj Brzeća u opštini Brus i čitavog podnožja Kopaonika, ali i sveobuhvatnog turizma Srbije. Završena je takođe i prilazna saobraćajnica, koja je urađena u rekordnom roku – izjavio je ministar Tomislav Momirović.

Prepoznajući važnost investicija i projekata u cilju razvoja turističke ponude srpskih planinskih centara, Ministarstvo je donelo rešenje o upotrebnoj dozvoli za gondolu Brzeće (Bela reka)-Mali Karaman, na teritoriji KO Brzeće – opština Bus, čiji je investitor JP ,,Skijališta Srbije”” i gondolu Zlatibor – Tornik, čiji je investitor Opština Čajetina.

Pročitajte još:

Turistička atrakcija koja će unaprediti turističku ponudu Zlatibora, pošto je uspešno prošla sve testove i dobila upotrebnu dozvolu, svečano je puštena prošle nedelje u rad. Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezuje centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem se nalazi međustanica.

U saradnji sa renomiranim francuskim proizvođačem kompanijom Pomagalski kompletna instalacija urađena je u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine. Poštovanje svetskih ekoloških standarda pri gradnji gondole u skladu je sa naporima Opštine Čajetina da postane prva ekološka opština u Srbiji, navedeno je u saopšenju Ministarstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike