Skandal! Zaposlene u bolnici krale od pacijenata na rasporatoru, jedna kupila čizme!

17.03.2021

10:57 >> 11:11

0

Žene nisu krale u dogovoru, već nezavisno jedna od druge

Skandal! Zaposlene u bolnici krale od pacijenata na rasporatoru, jedna kupila čizme!
Copyright Tanjug/Victoria Jones/PA via AP

Policija je sprovela istragu nad dve zaposlene u Kliničkoj bolnici Dubrava zbog osnovane sumnje da su pljačkale pacijente na respiratorima.

Kako je saopštila policija, 51-godišnjakinja se sumnjiči da je počinila jednu tešku krađu i pet krivičnih dela finansijske prevare od kojih su dve u pokušaju, dok se 45-godišnjakinju sumnjiči za četiri teške krađe. Starija žena je ukradenim novcem, inače, kupila čizme, prenosi “Index.hr”

Ovako glasi saopštenje policije:

Sumnja se da je 51-godišnjakinja kao zaposlena zdravstvene ustanove, prilikom obavljanja svoje dužnosti,  između 13. i 14. januara 2021. godine, s ciljem protipravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, na adresi u Zagrebu na Aveniji Gojka Šuška, iskoristivši izrazito teško stanje pacijenta koji se lečio u zdravstvenoj ustanovi, iz jedne od bolničkih prostorija otuđila njegov novčanik s dokumentima i bankovnim karticama.

Pročitajte još

Nakon krađe, u sledeća dva dana, sumnja se, otuđenim karticama u dva je navrata na bankomatima na području grada Zagreba neovlašćeno podigla novac dok je u još dva navrata to pokušala, ali su transakcije odbijene.

Takođe se sumnja da je 14. januara u prodavnici u Zagrebu jednom od otuđenih kartica neovlašteno obavila kupovinu ženskih čizama. Materijalna šteta iznosi oko 10.300 kuna (oko 160.000 dinara)”, stoji u policijskom saopštenju.

Isto tako, sumnja se da je 45-godišnjakinja između 15. decembra 2020. godine i 19. februraa 2021. godine, s ciljem protivpravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, u istoj zdravstvenoj ustanovi, nezavisno od starije koleginice, iskoristivši  teško stanje četvero pacijenata koji su se tamo nalazili na lečenju, iz bolničkih prostorija otuđila njihove novčanike, mobilne uređaje i nakit. Deo otuđenog nakita, sumnja se, prodala je u poslovnicama za otkup zlata, a dobijeni novac zatim je potrošila za lične potrebe. Materijalna šteta iznosi oko 27.500 kuna.” (426.000 dinara)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike