Pretnja štrajkom u zrenjaninskoj Pošti pokušaj skretanja pažnje sa afere "Mauricijus"

19.03.2021

15:30 >> 15:35

0

Autor: 24sedam

Kako to da je Petrović baš sada odlučio da započne štrajk glađu i borbu za radnička prava?

Pretnja štrajkom u zrenjaninskoj Pošti pokušaj skretanja pažnje sa afere "Mauricijus"
Copyright Printscreen/Facebook

Petar Petrović, predsednik sindikata Sloga u zrenjaninskoj Pošti objavio je da će od ponedeljka početi štrajk glađu i da će odbiti svaku medicinsku pomoć. On je istakao da će štrajkom zahtevati povećanje plata i bolje uslove rada za sve poštare, kao i da se reši stanje sa biciklima koje radnici održavaju od svojih zarada.

pročitajte još:

To što predsednik nekog sindikata traži prava za radnike nije toliko neuobičajena vest. Međutim, ako se pogleda malo detaljnije ko je Petar Petrović, te sa kojim ljudima se druži i sarađuje, stvari postaju nešto jasnije.

Naime, na osnovu fotografija i informacija do kojih je došao portal 24sedam, jasno se može videti da je Petrović blizak sa Draganom Đilasom, Draganom Šolakom, Markom Bastaćem…

Privatna arhiva

Zato se postavlja logično pitanje: Kako to da je Petrović baš sada odlučio da započne štrajk glađu i “borbu za radnička prava”?

Privatna arhiva

Partijsku mašineriju Dragana Đilasa očigledno veoma brine to što je javnost saznala za račune koje njihov šef ima na egzotičnim destinacijama širom sveta. Đilasovi marketinški stručnjaci veoma dobro znaju da je skretanje pažnje najlakši način da se skandal ublaži, pa su došli na ideju da se priča o milionima u bankama širom sveta “prekrije” navodnom borbom za radnička prava.

Privatna arhiva

Građanima ostaje da sami zaključe: Koliko je do radničkih prava zaista stalo nekome čiji tajni računi širom sveta gotovo svaki dan ugledaju svetlost dana? Da li je u pitanju briga za poštare ili želja da se šteta koja je nastala otkrićem više miliona evra, koliko je to moguće, ublaži?

Privatna arhiva

Podsetimo, prema dosadašnjim saznanjima, Dragan Đilas na tri računa – na Mauricijusu, gde je 5.741.025 evra, plus oni u Švajcarskoj i Honkongu – ima tačno 9.630.233,85 evra! A postoji osnovana sumnja da su njegovi računi, koji se broje u desetinama, raspoređeni u najmanje 17 svetskih država.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike