Ministar Mali pokazao papire iz Hongkonga: Dragan Đilas upravlja milionskim računom

18.03.2021

18:06 >> 18:28

0

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ima skoro 3,3 miliona evra na računu u Honkongu

Ministar Mali pokazao papire iz Hongkonga: Dragan Đilas upravlja milionskim računom
Copyright Antonio Ahel/ATAImages/Printscreen/Pixabay

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ima skoro 3,3 miliona evra na računu u Honkongu – pokazuje još jedan dokument do kojeg su došle “Novosti”.

Ovaj račun nalazi se u Bank of China (Honkong) LTD, a prema izvodu od 12. decembra prošle godine, na njemu je bila suma od 3.269.061,65 evra! U dokumentu koji objavljujemo, kao vlasnik računa navodi se ONE IBC LIMITED. A reč je o korporaciji koja se bavi pružanjem usluga otvaranja računa i investicionim savetovanjem.

Korisnik računa je MULTIKOM OPEN LTD. Međutim, Dragan Đilas naveden je kao osoba koja je ovlašćena da upravlja računom i obavlja sve transakcije. Njegov potpis je – registrovan.

Ministar finansija ministar Siniša Mali u Nacionalnom dnevniku na TV Pinku je komentarisao dokumenta koja su objavljena, a koja dokazuju da Đilas ima milionske račune u Hongkongu, na Mauricijusu i u Švajcarskoj.

On se prvo osvrnuo na današnju konferenciju koju je držao Dragan Đilas na kojoj je odbijao da odgovara na pitanja novinara.

“Nije mi bila jasna svrha današnje konferencije, novinari je trebalo da imaju pravo da postave pitanje, a Đilas je odbio da odgovara na njihova pitanja i počeo je da preti krivičnim prijavima novinarima koji su otkrili ove podatke. Na kraju je odbio i da ide na poligraf.” rekao je Siniša Mali.

Foto: Printskrin/TV Pink

“Pitanja bi bila jednostavna, da li imate račune na Mauricijusu? Kada pitate predsednika Vučića o bilo kojoj temi, on je rekao da će ići na poligraf i o Daki Davidaviću, Oliveru Ivanoviću i tako dalje. Đilas je na to pitanje odbio da odgovori. Građani Srbije treba da razumeju zašto je odbio – račun postoji a osoba koja kontroliše taj račun je Đilas.” zaključio je Mali.

Foto: Printskrin/TV Pink

Prema dosadašnjim saznanjima, Dragan Đilas na tri računa – na Mauricijusu, gde je 5.741.025 evra, plus oni u Švajcarskoj i Honkongu – ima tačno 9.630.233,85 evra! A postoji osnovana sumnja da su njegovi računi, koji se broje u desetinama, raspoređeni u najmanje 17 svetskih država.

Pročitajte još:

Računi u Honkongu

Ministar Mali je naveo i da je Đilas danas potvrdio da je kompanija MULTIKOM OPEN LTD u njegovom vlasništvu.

“Pre sat vremena “Novosti” su izašle sa novim dokumentom o računu dragana Đilasa u Hongkongu”, rekao je ministar i pokazao dokument koji su “Novosti” objavile.

Na papiru se jasno vidi da je korisnik novca na tom računu kompanija Multikom Open LTD ista kompanija za koju je Đilas priznao da je vlasnik.

Na ovom računu Dragan Đilas raspolaže sa oko 3,3 miliona evra.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike