"Ne skrećite sa staza": Uočeni tragovi medveda na Staroj planini

30.03.2021

09:21

0

Autor: Jovana Vrećo

Ranijih godina je, takođe, bilo tragova medveda, a pre četiri godine jedinku mrkog medveda snimile su i kamere Parka prirode Stara planina na hranilištu za d

"Ne skrećite sa staza": Uočeni tragovi medveda na Staroj planini
Copyright Foto: Pixabay/ Andy Crissell (Ilustracija)

Tragovi medveda uočeni su juče na Staroj Planini. Na ulazu u Arbinje, uočio ih je Marko Pešić, koji poreklom iz Dojkinaca.

On je slikao sveže tragove medveda, a kako je rekao za Pirotske vesti, iako je poreklom iz Dojkinaca i planinu dosta dobro poznaje, nikada se do sada nije susreo sa tragovima medveda, naročito ne blizu sela.

Ranijih godina je, takođe, bilo tragova medveda, a pre četiri godine jedinku mrkog medveda snimile su i kamere Parka prirode Stara planina na hranilištu za divljač mrkog medveda.

Dve godine pre toga kamere Parka prirode snimile su i mečku koja je sa mladunčetom iz pravca Bugarske prešla na našu stranu planine.

Pročitajte još:

Iz Planinarskog doma u Dojkincima, Turističke organizacije i Srbijašuma apeluju na sve posetioce ovog dela planine da budu oprezni, da ne skreću sa planinarskih staza kako ne bi došlo do neželjenog susreta sa retkom i ugroženom životinjskom vrstom, koja je pod najstrožom zaštitom države.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike