"Skijališta Srbije": Oni koji ne poštuju epidemiološke mere rizikuju da im bude oduzet ski-pas

08.12.2020

11:03 >> 13:33

0

Skijaši su u obavezi da nose zaštitne maske/bandane, rukavice i da drže propisano rastojanje

"Skijališta Srbije": Oni koji ne poštuju epidemiološke mere rizikuju da im bude oduzet ski-pas
Copyright Foto :24sedam/Goran Sivački

“Skijališta Srbije”, kao odgovorno javno preduzeće, izuzetno vode računa o zdravlju i bezbednosti korisnika. Obavezne epidemiološke mere koje su propisane na nivou države važe i za skijališta, a skijaši su u obavezi da nose zaštitne maske/bandane, rukavice i da drže propisano rastojanje, navodi se u saopštenju “Skijališta”.

Direktor ovog preduzeća Dejan Ćika kaže da se na ski-stazama moraju poštovati propisane epidemiološke mere, a da oni koji se ne pridržavaju mera rizikuju da im bude oduzet ski-pas.

Pročitajte još: Izgradnja gondole Brzeće – Kopaonik ulazi u završnu fazu

– Ukoliko se ne poštuju mere na skijalištu, naša redarska služba će prvo upozoravati skijaše, a zatim ih isključivati iz reda. Imamo mogućnost da se, ukoliko se ne poštuju uslovi koje smo propisali, skijašu oduzme ski-pas – rekao je Ćika za TV Pink.

Foto :24sedam/Goran Sivački

On je naglasio da su svi svesni toga da je bolje da se poštuju mere nego da dođe do zatvaranja restorana, kafića i hotela.

Napominje da je na skijalištu izvodljivo sprovesti mere, jer svi skijaši imaju zaštitna odela, kacige, maske i rukavice, i svi su napolju, a prosečne dužine skija je 1,6 metara, što omogućava distancu.

Pročitajte još: Dobra vest: Kopaonik dobija gondolu po ugledu na najpoznatije ski-centre u Evropi

Kako kaže, ove godine “Skijališta Srbije” otvorila su na Kopaoniku četiri nove ski-staze i omogućila beskontaktnu prodaju karata da bi se izbegle gužve, a najavljen je i početak rada gondole koja spaja Brzeću sa Malim Karamanom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike