Psi lutalice seju strah po Užicu: U čoporima napadaju građane, koji se plaše da odu i do prodavnice

04.06.2021

13:55 >> 08:17

0

Autor: Jovana Vrećo

Kako Užičani ističu, ovaj problem prisutan je već duže vreme, a za njegovo trajno rešenje neophodna je izgradnja prihvatilišta za pse

Psi lutalice seju strah po Užicu: U čoporima napadaju građane, koji se plaše da odu i do prodavnice
Copyright RINA

Sve više Užičana poslednjih dana prijavljuje nadležnima napade pasa lutalica. Kako tvrde građani, psi najčešće napadaju u čoporima, i to je problem sa kojim se suočavaju žitelji i gradskog i seoskog područja.

– Ponekad se plašimo da odemo i do prodavnice. Često su u čoporima, i dovoljno je da jedan krene da laje i onda nastavljaju svi ostali i kreću da nas napadnu – kažu Užičani.

Ovaj problem prisutan je već duže vreme, a za njegovo trajno rešenje neophodna je izgradnja prihvatilišta za pse. Da sada je urađena projektno-tehnička dokumentacija, ali se trenutno traži adekvatna lokacija za azil.

– Preduzeće iz Požege koje vrši usluge prikupljanja pasa lutalica nema dovoljno kapaciteta, kao ni ekipa koja treba da vrši prikupljanje. Mi sada vršimo obuke određenog broja ljudi koji će se baviti problemom pasa lutalica na užičkim ulicama. U pojedinim periodima godine pojavljuje se povećan broj pasa, a zakonom je predviđeno da njihovo prikupljanje mogu vršiti samo organizcije koje su za to registrovane, poput ovog požeškog preduzeća – rekao je Zoran Militarov, načelnik komunalne inspekcije u Užicu.

Pročitajte još:

Jedan od problema s kojim se komunalne ekipe susreću jeste neodgovornost građana koji pse, da ne bi bili uhvaćeni, privremeno skalanjaju u dvorišta, a kasnije, kad nadležni odu, opet ih puštaju na ulice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike