EURO 2020, 7. dan: Danci igraju za Eriksena, Ukrajina i Severna Makedonija jure prvu pobedu, Holandija i Austrija za nastavak uspešne serije

17.06.2021 | 07:43 >> 07:45

Autor: Milan Nastić

Mečevi 2. kola u Grupi B i C

Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner)

Danas su na programu dva meča drugog kola Grupe C, i jedan duel Grupa B.

 

Eriksen motivše Dance da stignu do prve pobede na EP

Naravno, bez dileme najzanimljiviji meč igraće se u Kopenhagenu gde Danska dočekuje Belgiju, jednu od najboljih ekipa na EP.

Ovaj duel biće interesantan i to po tome kako su se domaćini oporavili nakon šoka u prvom kolu protiv Finske kada je Kristijan Eriksen doživeo srčani udar na terenu krajem prvog poluvremena .

Biće veoma zanimljivo kako će Danci ući u tu utakmicu i da li će uspeti da ih motivišu reči iz bolnice fudbalera Intera koji im je poručio da igraju za svoju zemlju.

Taj duel je zakazan za 18.00 na stadionu u Kopenhagenu.

Severna Makednija želi do istorijskog trijumfa na šampionatu

Prvi meč igraju danas (15.00), Ukrajina i Severna Makedonija na stadionu u Bukureštu.

Tim koji sa klupe predvodi Andrej Ševčenko pokušaće da ostvari prvi trijumf na šampionatu, jer su u prethodnom kolu u uzbudljivoj utakmici izgubili od Holandije sa 3:2, iako su uspeli da anuliraju minus od dva gola.

Severna Makedonija je poražena od Austrije sa 3:1, i naši južni susedi uradiće sve kako bi ušli u istoriju, prvim trijumfom na šampionatu.

Austrija i Holandija hoće da nastave pobednički niz

Utakmicu zatvaraju Holandija i Austrija, koji se igra u Amsterdamu od 21.00.

Oba timu su slavila u prvim mečevima na EP, i pa se zbog toga očekuje jedan dobar duel, u kojem se mala prednost daje domaćinima, jer igraju pred svojim navijačima, ali se čini da napokon imaju tim koji može daleko da dogura na prvenstvu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam