Zaštita životne sredine jedan od prioriteta u Čačku: Pošumljava se preko 8.000 metara kvadratnih i sadi 200 autohtonih vrsta drveća!

07.05.2024

16:50

0

Vrednost projekta je oko tri miliona dinara

Zaštita životne sredine jedan od prioriteta u Čačku: Pošumljava se preko 8.000 metara kvadratnih i sadi 200 autohtonih vrsta drveća!
Copyright RINA

Zaštita životne sredine jedan je od prioriteta na teritriji grada Čačka, a u prilog tome govori i činjenica da je sa Ministarstvom zaštite životne sredine potpisan ugovor o sufinansiranju realizacije projekta pošumljavanja, u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta na teritoriji grada Čačka za 2024. godinu.

- Vrednost ovog projekta je oko tri miliona dinara, od čega je resorno ministarstvo obezbedilo sredstva od oko 2.300.000 dinara, a Grad Čačak oko 700.000 dinara. Projekat će biti realizovan na jesen 2024. godine, a podrazumeva pošumljavanje površine od 8.000 metara kvadratnih i zasadu oko 200 autohtonih vrsta drveća - potvrdila je pomoćnica gradonačelnika Čačka Marjana Petronijević.

Inače, od početka ove kalendarske godine, ovo je treći po redu projekat, koji je Grad Čačak dobio od Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Za realizaciju ovog projekta biće zaduženo javno komunalno preduzeće "Gradsko zelenilo".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike