Srpska svetinja je bezbedna: Prave se zaštitni kameni zidovi pored reke Mileševke

25.04.2024

10:16

0

Radovi na rekonstrukciji puta do manastira Mileševa biće gotovi do kraja maja

Srpska svetinja je bezbedna: Prave se zaštitni kameni zidovi pored reke Mileševke
Mileševa - Copyright 24sedam/Katarina Kandić

Radovi na rekonstrukciji puta od Prijepolja do manastira Mileševa su u punom jeku. Zbog pokretanja klizišta velika svetinja bila je u opasnosti, ali je sada sve pod kontrolom.

- Trenutno je u toku izrada zaštitnih kamenih zidova, pored reke Mileševke, na deonici dužine oko šest kilometara, a glavni izvođač radova je preduzeće Putevi Užice - rekao je za RINU predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

RINA
 

Na inicijativu Episkopa mileševskog Atanasija u Mileševi je održan radni sastanak na kom su glavna tema bili upravo radovi na rekonstrukciji puta Prijepolje - Mileševa, koji se trenutno izvode.

Najpre su zajedno obišli gradilište u blizini manastira i sagledali trenutno stanje a potom su na manastirskoj kapiji pregledali projekat kako bi utvrdili da li može doći do bilo kakvih oštećenja manastirskih poseda i crkvene imovine.

- Planom nisu predviđene nikakve intervencije na samom manastirskom kompleksu. Projekat predviđa opsežne radove do i pored manastirskog imanja i doprineće stabilnosti i bezbednosti puta koji prolazi pored manastira - ističe Popadić.

Put Prijepolje-Mileševa biće kompletno rekonstruisan sredstvima koja je obezbedila Vlada Republike Srbije. Vrednost radova je preko 180 miliona dinara i planom je predviđeno da budu završeni do kraja maja ove godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike