Prelepa slika poslata iz velike svetinje: Srđan iz Priboja obučen u narodnu nošnju verio se s devojkom u manastiru Mileševa (FOTO)

07.11.2023

09:53

0

Uz blagoslov vladike mileševskog Atanasija, zaprosio sam Kristinu, kaže Srđan

Prelepa slika poslata iz velike svetinje: Srđan iz Priboja obučen u narodnu nošnju verio se s devojkom u manastiru Mileševa (FOTO)
Copyright RINA

Jedan od najznačajnijih dana u životu svakog muškarca jeste onaj kad odluči da klekne pred svoju voljenu i zaprosi je. U eri društvenih mreža i modernih tehnologija neretko možemo videti naše ljude kako se vere pod suncem egzotičnog Dubaija, na vrhu Ajfelovog tornja ili tokom romantične vožnje u Veneciji.

Međutim, budući mladoženja Srđan Novaković iz Priboja nije želeo da taj čin obavi u nekoj svetskoj metropoli, uz baklje i slične rekvizite, već se odlučio za tradiciju. Obučen u narodnu srpsku nošnju, sa svojom devojkom Katarinom verio se u manastiru Mileševa.

- "Nema hrama na svetu da Gospodu stoji bliže", stihovi su Bojane Peković. I zaista mi na prostoru Eparhije mileševske nemamo veću svetinju od ove podignute davne 1219. godine. S obzirom na to da je moja devojka iz patrijarhalne porodice Žarković, i da su je odmalena vaspitali u duhu pravoslavlja, odlučio sam se da veridba bude upravo ispred Mileševe.

 

Uz blagoslov vladike mileševskog Atanasija, zaprosio sam Kristinu. Što za mene ima posebnu težinu i izuzetno me raduje, jer sam član Bratstva pravoslavne omladine Priboja "Sveti despot Stefan Lazarević", koje takođe deluje po blagoslovu preosvećenog vladike - rekao je za RINU Srđan.

Naravno, Katarina je rekla "da", a i sama je oduševljena što je njen budući suprug oslušnuo i ispunio sve želje, jer je ovakva veridba nešto o čemu je sanjala.

- Veliko i neočekivano iznenađenje za mene. Dan prepun emocija. Hvala Bogu na ovom divnom danu, kao i svima koji su pomogli u organizaciji da iznenađenje uspe. Takođe, zahvalna sam svima na čestitkama. Ako bih morala da izdvojim jednu, onda bi to definitivno bila rečenica oca Nikole: "Pobožna nam snajka, nikako iz manastira da izađe kao da je znala šta je ispred čeka." Pronađite osobu koja će vas držati blizu Boga, ja sam svoju pronašla - rekla je Katarina.

Srđan je zahvalio svom bratu Isidoru na podršci, svim svojim prijateljima koji su mu pomogli oko organizacije i svojim prisustvom uveličali njihov važan dan, kao i fotografu Milovanu Dašiću koji je kao pravi profesionalac zabeležio svaku emociju.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike